Novak Đoković je po razočaranju v Monte Carlu ujel pravo formo v Madridu in bo glavni favorit Roland Garrosa, ki se začenja 22. maja. Foto: EPA
Novak Đoković je po razočaranju v Monte Carlu ujel pravo formo v Madridu in bo glavni favorit Roland Garrosa, ki se začenja 22. maja. Foto: EPA
Novak Đoković
Đoković je z 29. mastersom v karieri prehitel Rafaela Nadala, ki jih ima 28. V Madridu je slavil drugič, najboljši je bil tudi leta 2011. Foto: EPA
Andy Murray
Andy Murray je blestel v drugem nizu, tudi v odločilnem nizu je bil zelo blizu. Foto: EPA
Đoković zadovoljen z vsemi obračuni v Madridu

Dvoboj je trajal dve uri in šest minut. Prvi igralec sveta je zadel 25 "winnerjev" in naredil prav toliko neizsiljenih napak. Unovčil je štiri izmed šestih priložnosti za brejk, Škot pa le dve izmed desetih.
Murrayju ni uspelo ubraniti naslova v španski prestolnici, prikazal pa je zelo dobro igro in bo nevaren tudi na mastersu v Rimu, ki bo potekal naslednji teden. Đoković se veseli petega turnirskega naslova letos (Doha, Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, Indian Wells, Miami in Madrid).
Đoković izjemen v uvodnem nizu
V prvem nizu je Srb prevladoval. Že v uvodni igri je odvzel servis Škotu, nato z zanesljivimi začetnimi udarci povedel s 3:1. Murray nikakor ni našel pravega odgovora za natančne udarce Đokovića, v peti igri je znova izgubil servis in prvi niz je bil končan po pol ure.
Murray z odličnimi servisi izenačil na 1:1
V prvi igri drugega niza se je Murray prebudil, nato pa v četrti igri prvič na obračunu odvzel servis prvemu igralcu sveta. Servis je Škotu stekel, asi in "winnerji" so se vrstili in izid v nizih je bil izenačen na 1:1.
"Nole" dobil maratonsko deveto igro
V ključnih trenutkih se je Srb zbral, v drugi igri odločilnega niza je prišel do brejka, a je Murrayju uspelo izenačiti na 2:2. V šesti igri je "Nole" z odvzemom servisa prevzel pobudo (4:2) in si v osmi igri priigral tudi zaključno žogo, ki pa mu je ni uspelo unovčiti. Murray je znižal na 5:3, nato pa je imel v deveti igri pri 0/40 tri priložnosti za znižanje. Ni mu jih uspelo unovčiti, priigral si je še naslednje štiri priložnosti, vendar je imel Đoković vedno pravi odgovor. Prvi igralec sveta je po napaki Murrayja izkoristil tretjo zaključno žogo. Zadnja igra obračuna je trajala kar 13 minut.

To je bil 32. medsebojni obračun Đokovića in Murrayja, prvi igralec sveta je dobil 23 dvobojev in vse štiri na peščeni podlagi.

MADRID
(5.719.660 evrov, pesek)

Finale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MURRAY (VB/2)
6:2, 3:6, 6:3

Đoković zadovoljen z vsemi obračuni v Madridu