Borna Ćorić je zanesljivo zagotovil uvodno točki favorizirani Hrvaški. Foto: Reuters
Borna Ćorić je zanesljivo zagotovil uvodno točki favorizirani Hrvaški. Foto: Reuters
Čilić je leta 2016 v Zagrebu zapravil zgodovinsko priložnost za osvojitev drugega naslova v Davisovem pokalu. Pri vodstvu Hrvaške z 2:1 je proti Juanu Martinu del Potru zapravil prednost 2:0 v nizih. Argentina je izenačila na 2:2, v odločilni peti partiji pa je Južnoameričanom prvi naslov v zgodovini prinesel Federico Delbonis, ki je gladko odpravil Iva Karlovića. Foto: Reuters
Ćorić in Čilić prvi dan blestela v Lillu
Hrvaški tenisači po prvem dnevu v Lillu vodijo z 2:0

22-letni Ćorić je blestel predvsem v prvem nizu, ko je na svoj servis izgubil le tri točke. V drugem nizu je bila odločilna enajsta igra, ko si je Hrvat priigral tri priložnosti za brejk, izkoristil pa je drugo. V tretjem nizu je Chardy izgubil servis v tretji igri in Hrvat je prednosti obdržal do konca. Obračun je trajal dve uri in 19 minut.
Tsonga zapravil vseh pet priložnosti za brejk
30-letni Čilić je v drugem posamičnem dvoboju odpravil tri leta starejšega Tsongaja. Sedmi igralec sveta je serviral 12 asov, unovčil je tri izmed štirih priložnosti za brejk. Tsonga si je priigral pet priložnosti za odvzem servisa, a ni unovčil niti ene.

Francoz je v prvem nizu izgubil začetni udarec v šesti igri, v drugem v enajsti igri in v tretjem že v peti igri. Tsonga je sredi tretjega niza zahteval zdravniško pomoč, tako da je bil dvoboj za kratek čas prekinjen. Obračun je trajal dve uri in 22 minut.
Krajan: Neverjeten dan - 6:0 v nizih
"Za nami je neverjeten dan - 6:0 v nizih. Že jutri imamo lepo priložnost za zmago v dvojicah. Samo nadaljevati moramo z dobro igro in rezultat bo prišel," je bil vesel kapetan hrvaške reprezentance Željko Krajan.

"Igral sem zelo agresivno. Vesel sem, da sem ostal miren v drugem nizu, ko sem imel nekaj žogic za odvzem servisa, ni mi uspelo, a vseeno me to ni spravilo ob živce. Mislim, da je bil prav to ključ do zmage," je po dvoboju dejal Ćorič. "Noro. Prva dva niza z Jojem sta bila res na najvišji ravni, nato je imel nekaj nesreče zaradi hrbta. Sam vem, da sem moral dokončati začeto," pa je dodal Čilić.

V soboto bo na stadionu Pierre-Mauroy v Lillu na sporedu igra dvojic. Francoske barve bosta zastopala Pierre-Hugues Herbert in Nicolas Mahut, hrvaške pa Mate Pavić in Ivan Dodig.

Francozi močno oslabljeni
To je zadnji zadnji finale Davisovega pokala v starem formatu. Na stadionu Pierre Mauroy v Lillu Francozi lovijo enajsti naslov, Hrvati pa drugega. Pri Franciji manjkajo trije najboljši igralci, Richard Gasquet, Gael Monfils in Gilles Simon.

Finale, Lille (pesek, dvorana):
FRANCIJA - HRVAŠKA 0:2

Chardy - Ćorić 2:6, 5:7, 4:6

Tsonga - Čilić 3:6, 5:7, 4:6

Sobota ob 14.00:
Herbert/Mahut - Dodig/Pavić

Nedelja ob 13.00:
Chardy - Čilić
Tsonga - Ćorić

Ćorić in Čilić prvi dan blestela v Lillu
Hrvaški tenisači po prvem dnevu v Lillu vodijo z 2:0