Kaja Juvan. Foto: www.alesfevzer.com
Kaja Juvan. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija si je dvoboj z Romunijo izborila po presenetljivi zmagi novembra v Velenju nad Kitajsko.

Reprezentanca bo pod vodstvom selektorja Andreja Kraševca v ponedeljek začela zadnji del priprav na obračun, ki zmagovalkam prinaša nastop med 12 najboljšimi reprezentancami sveta.

Iz Bogote bo na priprave nekoliko pozneje prišla Tamara Zidanšek, na 110. mestu trenutno najbolje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA. Na peščenem turnirju v kolumbijski prestolnici je Konjičanka ta teden prišla do četrtfinala.

"V zadnjem obdobju sem vse bolj konstantna. Uspelo mi je odigrati več dvobojev, kar je bil cilj zadnjega obdobja. Igrala sem dovolj dobro, da sem dobila priložnost za to. Prišla sem v neki ritem in osvojila nekaj pomembnih zmag, kar me zelo veseli. Takšnega ritma sem si želela celotno lansko sezono," je za Tenis Slovenija dejala Zidanšek.

"Treniram zelo dobro. S formo sem pred začetkom dvoboja v Pokalu BJK zelo zadovoljna. Tega dvoboja se zelo veselim, veselim se igranja pred domačimi navijači. Upam, da bomo vsa dekleta lahko prikazala vrhunski tenis in da nam bo domače okolje prineslo srečo," je še sporočila Zidanšek.

Sorodna novica Kaja Juvan zaradi očetove smrti na tekmovalni odmor

Za začetek skupno kosilo v Portorožu

Reprezentanci se bo med tednom pridružila tudi Kaja Juvan (123. na lestvici WTA), ki je dokončno potrdila svoj nastop, čeprav je pred dnevi na družbenih omrežjih sporočila, da si bo po smrti očeta decembra lani vzela tekmovalni premor.

Preostala dekleta se bodo v ponedeljek zbrala na skupnem kosilu v Portorožu, nato pa jih v Kopru čaka prvi trening.

Kraševec bo poleg Zidanšek in Juvan računal še na Nino Potočnik (262.), Pio Lovrič (568.) in Elo Nalo Milić, ki je 45. mladinka na svetu.

Romunke so že v Sloveniji, tako kot Slovenke bodo prvič trenirale v ponedeljek. Za Romunijo bodo v Kopru igrale Ana Bogdan (58.), Jaqueline Cristian (176.), Irina Maria Bara (195.), Anca Alexia Todoni (707.) in izkušena specialistka v igri dvojic Monica Niculescu.

Slovenija in Romunija sta se v prvi evro-afriški skupini nekdanjega Pokala Fed pomerili enkrat. Leta 2000 je Slovenija v Španiji zmagala s 3:0. Za Slovenijo sta takrat igrali Tina Križan in Katarina Srebotnik.