Željku Krajanu ni uspelo preporoditi Polone Hercog. Foto: EPA
Željku Krajanu ni uspelo preporoditi Polone Hercog. Foto: EPA

Mladi hrvaški up je v letošnji sezoni ugnal Rafaela Nadala, Ernestsa Gulbisa, Lukaša Rosola, zaigral je v polfinalu turnirja v Baslu, četrtfinalu Umaga in v Izmirju osvojil svoj prvi challenger. Ćorić, ki bo čez deset dni dopolnil 18 let, je na 92. mestu lestvice ATP, kar je njegova uvrstitev kariere. Njegov cilj je preboj med najboljšo deseterico na svetu.

"Zelo sem vznemirjen, ker postajam del Ćorićeve ekipe, in upam, da bova s skupnimi močmi iz njega izvlekla najboljši tenis. Brez dvoma lahko postane eden največjih zvezdnikov svetovnega tenisa in komaj čakam, da bova začela delati skupaj," je pojasnil Krajan.

Tudi zato hrvaški trener, ki je Rusinjo Dinaro Safino popeljal na vrh svetovne lestvice, ne bo mogel več dolgo sodelovati z najboljšo slovensko igralko. Hercogova že išče novega trenerja. "Polona bo do decembra, se pravi še ves november, trenirala s Krajanom. Dokler ne najde drugega trenerja, ostaja z njim. Takšen je dogovor," je dejal njen predstavnik Zoran Kofol in potrdil, da je že v pogovorih z drugimi trenerji.