Andy Murray je bil v zadnjem času v sijajni formi. Foto: EPA
Andy Murray je bil v zadnjem času v sijajni formi. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je bil zelo zadovoljen s svojo igro. Foto: EPA

Britanski teniški igralec je dobil zadnja dva turnirja na pesku v Münchnu in v Madridu, zaradi utrujenosti pa ne želi ničesar tvegati pred drugim letošnjim turnirjem za grand slam v Parizu: "Včeraj sem se še dobro počutil, odigral zelo dobro partijo. Danes zjutraj sem treniral 40 minut, nato pa sem začutil utrujenost, bil sem povsem izčrpan. V takem stanju nima smisla igrati, saj bi to pomenilo veliko tveganje. Moram poslušati svoje telo. V 12 dneh sem odigral devet posamičnih dvobojev in še nekaj dvobojev dvojic. To je moj najdaljši niz iger brez pravega počitka na peščenih igriščih."

Nadal in Federer zanesljivo slavila
Odlično igro je proti Johnu Isnerju prikazal Rafael Nadal, ki po težavah z zapestjem in slepičem, s katerim je imel težave lani, letos dolgo ni našel prave forme in je po porazu proti Murrayju na lestvici ATP padel že na sedmo mesto. Španec, ki je v Rimu zmagal že sedemkrat, je slavil s 6:4 in 6:4, niti enkrat pa Američanu ni omogočil žogice za brejk. "Odigral sem skoraj popolno tekmo. Zares dober dvoboj in sem zadovoljen," je dejal Nadal, ki je dobil 90 odstotkov točk na prvi servis.

Drugi nosilec Roger Federer je odpravil Kevina Andersona s 6:3 in 7:5. Po zgodnjem brejku v obeh nizih se je zdelo, da se bo Švicar sprehodil v četrtfinale, toda Južnoafričan je v drugem odgovoril, izenačil, toda zadnji dve igri sta pripadli Federerju. Več dela je imela prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je proti Thomazu Bellucciju celo izgubil prvi niz, nato pa v naslednjih dveh stvari postavil na svoje mesto in slavil s 5:7, 6:2, 6:3.

Predala tudi Williamsova
Brez boja je italijansko prestolnico zapustila tudi Serena Williams, ki je sicer rimski turnir dobila že trikrat. Američanka, prva igralka sveta, je predala dvoboj proti rojakinji Christini McHale. Razlog za predajo je poškodba desnega komolca, ki jo je staknila v Madridu. Kot je rekla, je s tem samo sprejela boljšo odločitev, da ne bi ogrozila nastopov na Roland Garrosu in Wimbledonu.


MEDNARODNI TURNIR ATP-SERIJE 1000 RIM, osmina finala, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BELLUCCI (BRA)
5:7, 6:2, 6:3
NIŠIKORI (JAP/5) - TROICKI (SRB)
6:4, 6:3
GOFFIN (BEL) - MURRAY (VB/3)
b.b.
FERRER (ŠPA/7) - GARCIA LOPEZ (ŠPA)
6:1, 6:3
WAWRINKA (ŠVI/8) - THIEM (AVT)
7:6, 6:4
NADAL (ŠPA/4) - ISNER (ZDA/16)
6:4, 6:4
BERDYCH (ČEŠ/6) - FOGNINI (ITA)
6:3, 3:6, 7:6
FEDERER (ŠVI/2) - ANDERSON (JAR/15)
6:3, 7:5


MEDNARODNI TURNIR WTA SERIJE PREMIER, RIM, osmina finala, tabela:
McHALE (ZDA) - S. WILLIAMS (ZDA/1)
b.b.
GAVRILOVA (RUS) - BACSINSZKY (ŠVI)
6:4, 7:6
ŠARAPOVA (RUS/3) - JOVANOVSKI (SRB)
6:3, 6:3
AZARENKA (BLR) - BEGU (ROM)
6:4, 5:7, 6:1
SUAREZ NAVARRO (ŠPA/10) - BOUCHARD (KAN/6)
6:7, 7:5, 7:6
KVITOVA (ČEŠ/4) - JANKOVIĆ (SRB/16)
6:3, 6:2
DULGHERU (ROM) - MAKAROVA (RUS/8)
6:4, 6:3
HALEP (ROM/2) - V. WILLIAMS (ZDA/14)
6:2, 6:1