Andy Murray še ni ujel prave forme na pesku. Foto: Reuters
Andy Murray še ni ujel prave forme na pesku. Foto: Reuters
Albert Ramos Vinolas
Albert Ramos Vinolas se je veselil največje zmage v karieri. Foto: Reuters
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka se presenetljivo hitro poslavlja. Foto: Reuters
Nadal oddal le dve igri
Murray zapravil vodstvo s 4:0 v tretjem nizu

Prvi igralec sveta je vse od zmage na turnirju v Dubaju dobil le dva dvoboja, zaradi težav s komolcem je moral počivati dlje časa in nastop v Monte Carlu je bil njegov prvi po enomesečnem počitku. Poškodba je tudi razlog, da je 29-letnik odpovedal nastop v Miamiju.

Dvoboj je trajal dve uri in 33 minut. Murray je v odločilnem nizu povedel s 4:0, Španec pa je v teh štirih igrah osvojil le tri točke. Ramos je nato s sijajnimi forhendi prevladoval z osnovne črte. Nanizal je štiri igre zapored in imel v deveti igri na servis Murrayja prednost 0/40. Škot je nanizal pet točk zapored in povedel s 5:4. V enajsti igri je Španec prišel do ključnega brejka, nato pa je v 12. igri unovčil drugo zaključno žogo, ko je Murray skušal skrajšati žogo, a jo je poslal v mrežo.

Cuevas izločil Wawrinko
Ramos Vinolas se bo v petkovem četrtfinalu pomeril z Marinom Čilićem. Hrvat je s 6:2 in 7:6 izločil Tomaša Berdycha. Izpadel je tudi Stan Wawrinka, Pablo Cuevas je Švicarja odpravil s 6:4 in 6:4. Urugvajec je odlično serviral, niti enkrat ni oddal začetnega udarca.

Tudi Đoković se je potil skoraj dve uri in pol
Zelo je moral za preboj med osem najboljših potruditi Novak Đoković. Srb je 6:2, 4:6 in 6:4 premagal Pabla Carrena Busto. Španec je bletsel v drugem nizu, v katerem je osvojil pet iger zapored. V odločilnem nizu je Nole povedel s 4:2, a je Carreno Busta izenačil na 4:4. Odločilni brejk je drugemu igralcu sveta uspel v deseti igri.

Rafael Nadal je s 6:1 in 6:1 odpravil razglašenega Alexandra Zvereva. Nemec je naredil veliko neizsiljenih napak.

Francozi še oklevajo s povabilom za Šarapovo
Marija Šarapova je v zadnjih dneh v središču pozornosti. Razlogi za to se skrivajo v povabilih na turnirje po dopinški kazni, s katerimi se njene konkurentke ne strinjajo, organizatorji turnirjev pa kažejo, da je Rusinja pri njih še vedno dobrodošla, čeprav si je načrtno ali nenačrtno pomagala z nedovoljenimi poživili.

Šarapova je dobila povabila za turnirje v Stuttgartu, Madridu in Rimu, odprto pa je vprašanje, ali jo bodo povabili tudi organizatorji grand slama v Parizu.

"Za zdaj se o tem še odločamo, odločitev bomo sporočili 15. maja. Za nas obstajajo moralni zadržki, morali bomo preučiti vse argumente za ali proti," je dejal Bernard Giudicelli, predsednik Francoske teniške zveze, ki ima v rokah odločitev, ali bo Rusinja dobila povabilo ali ne.

Dejstvo, da bo zaradi nosečnosti manjkala Serena Williams, pri odločitvi o Šarapovi ne bo igralo nobene vloge: "To sta drugačna primera, prirejamo turnir za grand slam in ne kakšne avdicije ali modne revije. Na imena ne smemo gledati."

Šarapova ima še možnost, da si pariški turnir, ki se bo začel 28. maja, zagotovi tudi s kvalifikacijami, a mora naslednji teden na turnirju v Stuttgartu zbrati dovolj točk. Po izračunih bi morala turnir dobiti ali se vsaj uvrstiti v finale.

MONTE CARLO, osmina finala, tabela
(4.301.125 evrov, pesek)

RAMOS VINOLAS (ŠPA/15) - MURRAY (VB/1)
2:6, 6:2, 7:5
ČILIĆ (HRV/5) - BERDYCH (ČEŠ/9)
6:2, 7:6
CUEVAS (URU/16) - WAWRINKA (ŠVI/3)
6:4, 6:4
POUILLE (FRA/11) - MANNARINO (FRA)
3:0, b.b.
SCHWARTZMAN (ARG) - STRUFF (NEM)
6:3, 6:0
NADAL (ŠPA/4) - A. ZVEREV (NEM/14)
6:1, 6:1
GOFFIN (BEL/10) - THIEM (AVT/6)
7:6, 4:6, 6:3
ĐOKOVIĆ (SRB/2) - CARRENO BUSTA (ŠPA/13)
6:2, 4:6, 6:4

Nadal oddal le dve igri
Murray zapravil vodstvo s 4:0 v tretjem nizu