Sansjki mesec za Pabla Cuevasa - po zmagi v Bastadu pred dvema tednoma je dvignil še pokal v Umagu. Na prihodnjih turnirjih mu zagotovo ne bo več treba igrati kvalikfikacij. Foto: EPA
Sansjki mesec za Pabla Cuevasa - po zmagi v Bastadu pred dvema tednoma je dvignil še pokal v Umagu. Na prihodnjih turnirjih mu zagotovo ne bo več treba igrati kvalikfikacij. Foto: EPA
Pablo Andujar
Pablo Andujar je dvignil pokal v Gstaadu. Foto: EPA

Turnir v Umagu je precej motil dež, v soboto niso mogli odigrati polfinalnih obračunov. 28-letni Cuevas je danes dopoldne najprej v polfinalnem dvoboju ugnal prvopostavljenega Italijana Fabia Fogninija s 6:3 in 6:4. Robredo, sicer drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 485.760 evrov, pa Hrvata Marina Čilića s 7:6 in 6:3.
V osmih dneh dobil os
em dvobojev
Cuevas je sicer 61. igralec na lestvici ATP, vendar so za razpored nosilcev v Umagu upoštevali lestvico pred njegovo zmago v Bastadu pred dvema tednoma. Urugvajec je prejšnjo soboto moral v kvalifikacije, kjer je dobil vse tri dvoboje, nato pa je v glavnem turnirju stopnjeval formo in danes v velikem slogu ugnal prva nosilca turnirja.
Cuevas odlično serviral in blestel z osnovne črte
V prvem nizu finala je Cuevas v tretji igri rešil dve priložnosti Robreda za brejk, nato pa je v šesti igri odvzel servis Špancu in po 42 minutah osvojil prvi niz. V drugem nizu je začel sijajno, z osnovne črte ni delal nobenih napak, v prvi in peti igri je odvzel začetni udarec Robredu in povedel že s 4:1. Lanski zmagovalec Umaga je znižal na 4:3 in imel celo priložnost za izenačnje na 4:4. Cuevas se je zbral in odlično serviral v ključnih trenutkih. Zadržal je servis za 5:3 in nato brez izgubljene točke zaključil dvoboj po uri in pol.
Na polnem osrednjem igrišču je bil gost predsednika Hrvaške Iva Josipovića tudi slovenski zunanji minister Karl Erjavec.
Andujar najboljši v Gstaadu
Španski teniški igralec Pablo Andujar je zmagovalec turnirja ATP v Gstaadu z nagradnim skladom 485.760 evrov. Premagal je Argentinca Juana Monaca s 6:3 in 7:5. V Švici je Andujar osvojil tretji turnir v svoji karieri, saj je pred tem že dvakrat slavil v Casablanci.

Svitolina ubranila naslov v Bakuju
Ukrajinka Jelina Svitolina je zmagala na turnirju WTA v Bakuju z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev.Druga nosilka je za svoj drugi naslov v posamični konkurenci v karieri v finalu Bakuja premagala petopostavljeno in nekdanjo šampionko tega turnirja Bojano Jovanovski iz Srbije s 6:1 in 7:6 (2). 19-letna Svitolina je v Bakuju zmagala že lani, ko je osvojila svoj prvi turnir v karieri. Na tem turnirju je bila uspešna tudi 22-letna Jovanovska, ki je prvega od dveh naslovov v karieri osvojila prav v Bakuju, zmagala je leta 2012.

Gstaad, finale:
(485.760 evrov, pesek)

ANDUJAR (ŠPA)
- MONACO (ARG)
6:3, 7:5


Umag, finale
(485.760 evrov, pesek)

CUEVAS (URU) - ROBREDO (ŠPA/2)
6:3, 6:4

Polfinale:
CUEVAS (URU) - FOGNINI (ITA/1)
6:3, 6:4

ROBREDO (ŠPA/2) - ČILIĆ (HRV/3)
7:6 (10), 6:3


Baku, finale:
SVITOLINA (UKR/2) - JOVANOVSKI (SRB/5)
6:1, 7:6