33-letna Petra Rampre se je prebila v 2. krog kvalifikacij. Foto: EPA
33-letna Petra Rampre se je prebila v 2. krog kvalifikacij. Foto: EPA

V drugem krogu bo njena tekmica Uzbekistanka Nigina Abdurajmova, ki je izločila Avstralko Sanders Strom. Maša Zec-Peškirič je izgubila proti Američanki Louisi Chirico na igrišču številka 17 s 3:6 in 1:6. Tadeja Majerič, ki je bila 16. nosilka kvalifikacij, je morala že v torek ponoči priznati premoč Julii Cohen s 3:6, 6:4 in 3:6.

Kavčič izgubil le eno igro
Blaž Kavčič
si je s 6:0 in 6:1 nadigral Turka Marsela Ilhana. V glavnem delu turnirja, ki se bo začel v ponedeljek, imajo mesta že zagotovljena Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Polona Hercog. Žreb za glavni turnir bo v četrtek.
Srebotnikova v polfinalu New Havna
Katarina Srebotnik se je uvrstila v polfinale teniškega turnirja v New Havnu med dvojicami. V četrtfinalu sta Srebotnikova in Španka Anabel Medina Garrigues premagali Čehinji Lucie Hradecko in Klaro Zakopalovo s 7:5 in 6:2.

Srebotnikova in njena španska soigralka sta na tekmovanju drugi nosilki, z uvrstitvijo v polfinale pa nista imeli večjih težav, dvoboj s Čehinjama je trajal dobro uro in 20 minut. Za vstop v finale se bosta merili z boljšim parom iz dvoboja Američanke Liezel Huiber in Španke Nuri Llagostere Vives, četrtih nosilk, in italijansko-ameriške naveze Flavia Pennetta/Lisa Raymond.

Andreja Klepač je v navezi z Japonko Šuko Aojama izgubila proti Špankama Silvio Soler Espinoza in Carlo Suarez Navarro s 6:7 in 6:7.

Kvalifikacije, 1. krog (M):
KAVČIČ (SLO/13) - ILHAN (TUR)
6:0, 6:1

1. krog (Ž):
RAMPRE (SLO) - ČANG (TJV/32)
6:0, 6:4

CHIRICO (ZDA) - ZEC PEŠKIRIČ (SLO)
6:3, 6:1

COHEN (ZDA) - MAJERIČ (SLO/16)
6:3, 4:6, 6:3