Miloš Raonić je v dveh nizih izločil Rogerja Federerja. Foto: EPA
Miloš Raonić je v dveh nizih izločil Rogerja Federerja. Foto: EPA
Tomaš Berdych
Tomaš Berdych si je zagotovil nastop na zaključnem turnirju v O2 Areni v Londonu, ki se začne 9. novembra. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković je v drugem nizu nanizal kar pet iger zapored. Foto: EPA
V 7. poskusu Raoniću uspelo streti Federerja

Dvoboj med Raonićem in Federerjem je trajal uro in 33 minut. Prvi niz, v katerem sta bila oba igralca zanesljiva pri svojem servisu, je Kanadčan sebi v prid odločil po podaljšani igri (končala se je 7:5), drugega pa dobil s 7:5, potem ko je odločilni brejk naredil v enajsti igri. Boljši je bil predvsem v servisu. Serviral je 22 asov in 45 winnerjev, Federer pa osem asov in 25 winnerjev.

Švicar je imel le eno priložnost za brejk, ki je ni izkoristil. Federer bi lahko v ponedeljek postal številka ena na novi teniški lestvici ATP, a je s tem porazom ta možnost precej manjša.
"Miloš je igral odlično. Odločitev o številki ena bo padla v Londonu. Vseeno mi je, če postanem številka ena ob koncu leta ali pa na začetku leta 2015. Novak igra zelo dobro in vsekakor ga ne bo lahko prehiteti," je pojasnil Federer, ki je prejšnji teden šestič osvojil domači turnir v Baslu.

Berdych šesti igralec na zaključnem turnirju
Raonić se je Švicarju oddolžil za poraz v polfinalu Wimbledona, ko je bil popolnoma nemočen. "To je bila res ena izmed mojih največjih zmag," je bil navdušen Kanadčan, ki se bo v sobotnem polfinalu pomeril s Tomašem Berdychom. Čeh je s 6:7, 6:4 in 6:4 premagal Kevina Andersona in si kot šesti igralec zagotovil vozovnico za London.

"Nole" presenetljivo gladko v polfinale
Prvi igralec sveta Đoković je presenetljivo gladko izločil Murrayja. V zadnji igri prvega niza je izkoristil svojo edino od šestih priložnosti za brejk in niz dobil s 7:5. V drugem nizu je Škot z brejkom povedel z 2:1, toda naslednjih pet iger je dobil Đoković.

Pariz
(2.884.675 evrov, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MURRAY (VB/8)
7:5, 6:2

NIŠIKORI (JAP/6) - FERRER (ŠPA/4)
3:6, 7:6, 6:4

BERDYCH (ČEŠ/5) - ANDERSON (JAR/14)
6:7, 6:4, 6:4

RAONIĆ (KAN/7) - FEDERER (ŠVI/2)
7:6 (5), 7:5

V 7. poskusu Raoniću uspelo streti Federerja