Garbine Muguruza je v Singapurju dobila tudi tretji dvoboj. Foto: EPA
Garbine Muguruza je v Singapurju dobila tudi tretji dvoboj. Foto: EPA

Muguruza v Singapurju igra izvrstno in je dobila vse tri dvoboje v beli skupini, prvi izgubljeni niz na turnirju pa je pomenil, da v krogu treh teniških igralk s po eno zmago napreduje Kvitova, ki je dobila tri, izgubila pa štiri nize. V drugem dvoboju je rojakinji uslugo naredila in s tem napredovanje med štiri omogočila Lucia Šafarova, ki je s 6:4 in 6:3 ugnala Nemko Angelique Kerber.

Druga nosilka je za novo zmago potrebovala dve uri in 35 minut. V dvoboju je bilo kar 15 brejkov. V prvem nizu ji je v peti igri uspel brejk, a je sledil odgovor Kvitove, ki pa je izgubila tudi naslednjo igro na svoj začetni udarec in Španki omogočila vodstvo z 1:0. Drugi niz je Kvitova začela z izgubljenim servisom, a ji je nato uspel brejk, kar je ponovila tudi v četrti igri za prednost s 3:1. Toda z novim brejkom se je Muguruza vrnila, a tudi ona izgubila igro na svoj začetni udarec. Sledil je še en brejk Muguruze. Niz, v katerem je bilo kar sedem odvzemom servisa, pa je Kvitova dobila v deseti igri seveda z brejkom. V odločilnem nizu sta skupaj izgubili pet začetnih udarcev, tri – v tretji, sedmi in 11. igri – Kvitova, ki pa je kljub porazu vseeno napredovala.

"Že to, da sem tu, je zame lepo poplačilo za trdo delo skozi vso leto in samo upam, da bom še naprej tako igrala in ostala v zmagovitem ritmu," je po zmagi povedala Muguruza. Kvitova se bo v polfinalu pomerila z Marijo Šarapovo, ki je tako kot Muguruza dobila vse tri dvoboje in izgubila le en niz. Drugo mesto je v rdeči skupini zasedla Agnieszka Radwanska, ki bo torej nasprotnica Muguruze.

Bela skupina, 3. krog:
MUGURUZA (ŠPA/2) - KVITOVA (ČEŠ/4)
6:4, 4:6, 7:5

ŠAFAROVA (ČEŠ/7) - KERBER (NEM/6)
6:4, 6:3