Serena Williams je rekorderka na turnirju v Miamiju s sedmimi zmagami. Foto: EPA
Serena Williams je rekorderka na turnirju v Miamiju s sedmimi zmagami. Foto: EPA
Na Li in Serena Williams
Tudi Na Li ni bila preveč razočarana. Dvoboj najboljših igralk sveta je bil izjemen v prvem nizu, v drugem pa je bila Serena premočna. Foto: EPA

Za Američanko je to sedma zmaga v Miamiju, druga letos in 59. v karieri. Hkrati je to že njen enajsti uspeh v dvanajstih dvobojih s Kitajko, ki je konec januarja v Melbournu osvojila drugi grand slam v karieri.

Na Li je začela sijajno, narekovala je izjemen ritem z osnovne črte in povedla s 5:2. Sereni je uspelo znižati na 5:4, potem pa je rešila zaključno žogo Kitajke za prvi niz z izjemno bekhend paralelo. Američanka je nato še odlično vračala servise in dobila uvodni niz s 7:5.

Odpor druge igralke sveta je bil strt, v drugem nizu je Na Li dobila le še igro. Dvoboj je trajal uro in 59 minut. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 87:68 v korist Američanke, ki je servirala tri ase in naredila pet dvojnih napak.
Po zaostanku z 2:5 se je Serena sprostila
"To je bila zares pomembna zmaga, Na Li je v odlični formi, začela je izjemno in na vsak način sem skušala ostati v dvoboju. V težkih trenutkih so mi pomagali navijači, ki so me spodbujali. Pri zaostanku z 2:5 nisem mogla več veliko izgubiti, zato sem se sprostila. Začela sem uživati na igrišču in vse je šlo po načrtih," je bila vesela 17-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam.

Serena je za zmago v Crandon Parku prejela 787.000 ameriških dolarjev, v karieri je zdaj zaslužila več kot 55 milijonov zelencev samo s turnirskimi nagradami.

MIAMI
(5.427.105 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - LI (KIT/2)
7:5, 6:1