Grega Žemlja je zadovoljen z žrebom, Ustreza mu, da bo v petek igral drugi dvoboj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Grega Žemlja je zadovoljen z žrebom, Ustreza mu, da bo v petek igral drugi dvoboj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Prvi dan bosta v dvoboju 2. kroga prve evroafriške skupine nastopila še Grega Žemlja in Izak van der Merwe (126.).

JAR ne more računati na najboljše
Domači kapetan John Laffnie de Jager se je ta teden srečal z novo težavo v svoji ekipi. Potem ko sta mu že pred časom sodelovanje odpovedala najboljša moža, 33. igralec sveta Kevin Anderson in Rik De Voest (120.), je na treningih spoznal, da tudi njegovo drugo orožje v postavi, Raven Klaasen, 273. na lestvici ATP, ni dovolj dobro pripravljen za dvoboj, ki bo zmagovalca popeljal v kvalifikacije za svetovno skupino Davisovega pokala.

Žoge je težko nadzorovati
"Malce nas je presenetila nominacija domačih igralcev, predvsem to, da Klaasen ne bo igral. Vseeno so gostitelji še vedno v prednosti. Razmeram tu v Johannesburgu se namreč tudi po petih dneh treningov nismo povsem privadili. Zaradi visoke nadmorske višine se žoge odbijajo nekoliko po svoje, tako da bosta morala Kavčič in Žemlja najti pravo ravnovesje med agresivno in napadalno igro, saj je žoge zelo težko nadzorovati. Vsekakor upam na ugoden razplet," pravi kapetan Slovenije Blaž Trupej.

Z nasveti bo pomagal Razboršek
Prvi bo na igrišče teniškega centra Arthur Ashe (ob 10. uri) stopil Blaž Kavčič. "Presenečen sem, da bom igral proti Roelofsu. Igralca ne poznam, nasvete bom dobil od Nika Razborška, ki je igral nekaj turnirjev z njim in pozna njegove prednosti ter pomanjkljivosti. Priznati moram, da so razmere res specifične in da se nanje nisem še povsem privadil. Sem pa zato zelo samozavesten, dobro pripravljen, brez bolečin in zato komaj čakam na prvi dvoboj," pravi Kavčič, 109. teniški igralec sveta.

Žemljo še muči časovna razlika
Za njim bo priložnost dobil še najbolj izkušen v slovenski reprezentanci za Davisov pokal Grega Žemlja. "Zadovoljen sem z žrebom in s tem, da bom igral drugi. Glede na to, da se prvi dvoboj začne že ob 10. uri zjutraj, bi imel precej težav, saj sem v Južnoafriško republiko pripotoval iz ZDA, tako da me še malce muči časovna razlika. Tekmeca poznam, saj sva že odigrala eno partijo, izenačeno ter napeto in podobno pričakujem tudi tokrat," je dejal Žemlja (128.).

Kapetan Blaž Trupej je za igro parov določil Kavčiča in Žemljo, njegov kolega na drugi strani pa je izbral Izaka van der Merweja in Ravena Klaasna. Igra dvojic se bo v soboto začela ob 12. uri po slovenskem času.

Davisov pokal
1. evroafriška skupina, 2. krog

JAR - SLOVENIJA

Petek:
Roelofse - Kavčič
van der Merwe - Žemlja

Sobota:
van der Merwe/Klaasen -
Kavčič/Žemlja

Nedelja:
van der Merwe - Kavčič
Roelofse - Žemlja