Kolesarska Dirka po Italiji
Giro 2018 prek Zoncolana do Rima tudi s Froomom
Štart bo 4. maja v Jeruzalemu, 29. november 2017 ob 19:17 Prireditelji Dirke po Italiji so razkrili traso 101. izvedbe, ki bo potekala od 4. do 27. maja. Prve tri etape Gira bodo v Izraelu.
13
Odločitev italijanskega vrhovnega sodišča: Pantanija niso umorili
12
28. september 2017 ob 18:42 Italijansko vrhovno sodišče je sklenilo, da nekdanjega izjemnega kolesarja Marca Pantanija niso umorili.
Froome lahko postane šele tretji z dvojčkom Tour-Vuelta
9
5. september 2017 ob 11:07 Francoza Jacques Anquetil in Bernard Hinault sta edina kolesarja, ki sta v istem letu dobila dirki po Franciji in Španiji.
Dumoulin: "Nočem, da me imajo za superjunaka"
15
29. maj 2017 ob 19:19 Zdaj ni nikogar več, ki bi dvomil o njegovih sposobnostih vožnje v klanec: Tom Dumoulin, po "izobrazbi" izjemen kronometrist, je z junaškimi predstavami v Alpah postal kolesar za velike dirke in ...
Dumoulin v vožnji na čas osvojil Giro
52
28. maj 2017 ob 17:32 Tom Dumoulin je v zadnji etapi kolesarske dirke po Italiji, 29,3 kilometra dolgem kronometru, zlahka nadomestil zaostanek za vodilnim Nairom Quintano in Nizozemski prvič privozil zmago na Giru.
Quintana v rožnati majici - Dumoulin še vedno v dobrem položaju
49
26. maj 2017 ob 17:14 Nepopustljivi Tom Dumoulin je vendarle izgubil rožnato majico. Na 19. etapi Dirke po Italiji je na ciljnem vzponu na Piancavallo ostal brez pomočnikov in Nairo Quintana je to izkoristil.
Dumoulin: Upam, da Quintana in Nibali zaradi takega dirkanja izgubita stopničke
58
25. maj 2017 ob 18:31 Tom Dumoulin na Dirki po Italiji ostaja v rožnati majici, potem ko je uspešno ubranil napade Naira Quintane in Vincenza Nibalija. Zahtevno 18. etapo je dobil Tejay van Garderen.
Rolland dočakal etapno zmago, Polanc skočil na 10. mesto Pierre Rolland je veliki zmagovalec 17. etape Dirke po Italiji. Drugi je bil Rui Costa, tretji Gorka Izagirre. Jan Polanc se je v skupni razvrstitvi prebil na 10. mesto.
155
Nibali in Quintana precej pridobila proti nesrečnemu Dumoulinu Vincenzo Nibali je zmagal na kraljevski etapi letošnje kolesarske Dirke po Italiji od Rovette do Bormia. V ciljnem šprintu je ugnal kolega v begu, Španca Mikela Lando.
104
Štangelj: Naslednji dnevi so kot naročeni za Nibalija " Kdor bo v težavah, bo plačal. Šteli se bodo mrtvi in Bog ne daj, da bi bili zraven ," pred kraljevsko etapo Gira razlaga Gorazd Štangelj, ki pravi, da se "njegov" Nibali ne bo predal do konca.
74
Jungels dobil šprint v skupini favoritov, Polanc napredoval na 14. mesto Bob Jungels, ki nosi belo majico za najboljšega mladega kolesarja, je dobil 15. etapo Dirke po Italiji. Luksemburžan se je veselil prve etapne zmage na tritedenskih dirkah.
21
Dumoulin dokazal, da v Alpah z njim ne bo šale Tom Dumoulin je z zmago na 14. etapi še povečal skupno vodstvo na Dirki po Italiji. Nizozemec je dokazal, da bo trd oreh za konkurente tudi zadnji teden v Alpah, saj je dobil vzpon k svetišču Oropa.
22
Remek delo Gavirie; Mohorič tri ure med ubežniki 13. etapa Dirke po Italiji je bila programirana za šprinterje. Po 167 km je v Tortoni roke spet dvignil Fernando Gaviria, ki je tokrat uprizoril izjemen šov.
19
Gaviria kralj šprintov na Giru, Polanc izgubil modro majico Fernando Gaviria je dobil še tretjo etapo v šprintu na letošnji Dirki po Italiji. Rožnato majico je tudi po 12. etapi zadržal Tom Dumoulin.
13
Žilavi Fraile do uspeha kariere - Dumoulin odbil vse napade Nepopustljivi Omar Fraile je dobil 11. etapo Dirke po Italiji. Tom Dumoulin je imel veliko dela, saj so morali kolesarji prevoziti kar štiri kategorizirane vzpone.
9
Dumoulin po kronometru trdno v rožnatem, kaznovani Tratnik 11. Nizozemski kolesar Tom Dumoulin je pričakovano zmagal na 10. etapi Dirke po Italiji, nekaj manj kot 40 km dolgem kronometru od Foligna do Montefalca v Umbriji.
27
Vzgoja, ki je dala nepopustljivega borca " Niti enkrat mu ni bilo treba reči, naj gre na trening, niti enkrat ni zajokal. Je borec, kot ga ni ," o svojem sinu Janu pravi Marko Polanc.
11
Jan Polanc utegne prevzeti vlogo kapetana svoje ekipe Medtem ko so nekateri favoriti Gira na prost ponedeljek celili rane nedeljske etape, je rožnati Nairo Quintana misli že preusmeril k torkovi uri resnice. Vzpon na Blockhaus
16
Quintana na Blockhausu postavil temelje za drugo zmago na Giru Nairo Quintana je v veličastnem slogu opravil s tekmeci na 9. etapi Dirke po Italiji, ki se je končala na strmem vzponu na Blockhaus.
30
Mezgec povlekel Avstralca Ewana do etapne zmage Caleb Ewan je v napetem šprintu dobil sedmo etapo Dirke po Italiji. Avstralec je za polovico kolesa na ciljni črti ugnal Kolumbijca Fernanda Gavirio, ki je dobil že dve etapi na letošnjem Giru.
4
Izbor
Citat za prebrat
link
Nizozemski motorist o Mateju Mohoriču
11
17. junij 2018 ob 14:33 Prvič v življenju se mi je zgodilo, da na spustu nisem mogel slediti kolesarju, čeprav sem vozil 106 km/h.
Več novic ...
Anketa: 16. junij 2018 ob 17:03

V noči s četrtka na petek je v Brooklynu na sporedu nabor igralcev Lige NBA. Na katerem mestu bo izbran Luka Dončić?

Na prvem.
Na drugem.
Na tretjem.
Na četrtem.
Na petem.
Nižje od petega mesta.
Arhiv
Kazalo