Klemen Bauer upa, da mu bo v nadaljevanju sezone steklo tudi v svetovnem pokalu. Foto: Tomaž Šušterič
Klemen Bauer upa, da mu bo v nadaljevanju sezone steklo tudi v svetovnem pokalu. Foto: Tomaž Šušterič
Teja Gregorin
Teja Gregorin je zgrešila tri strele. Foto: Tomaž Šušteršič
Naslova Gregorinovi in Bauerju

Jakov Fak je bil z zaostankom 42,4 sekunde tretji. Bauer si je odločilno prednost zagotovil šele po zadnjem strelskem postanku, ko je zadel vse tarče (0, 2, 1, 0). Mladi Simon Kočevar si je s četrtim mestom izboril vozovnico za naslednje tekme svetovnega pokala, ki sledijo po novoletnih praznikih v Oberhofu.

"Prizadeval sem si predvsem za čim manj zgrešenih tarč in mislim, da sem danes po tistih neposrečenih nastopih v svetovnem pokalu pokazal, da tisto ni bil realen odsev treningov in priprav prek celotnega leta. Tako kot sem streljal na današnji tekmi, po navadi streljam tudi na treningih in čas je že, da to čim večkrat ponovim tudi na tekmah najvišje ravni," je povedal Bauer.

Malijeve tudi "ničla" ni popeljala na vrh
Gregorinova je slavila kljub 100-odstotnemu strelskemu izkupičku Andreje Mali in trem obiskom kazenskega kroga (1, 0, 1, 1). Reprezentančno kolegico je prehitela v zadnjih 2,5 kilometra. Ti dve tekmovalki sta sicer tudi edini dokončali tekmo članic. Tekmovali sta še Lili Drčar in Ekaterina Rechkalova.

"Po tednu odmora še ne morem biti povsem zadovoljna in tudi pričakovati še ni bilo mogoče velikega preskoka na ravni forme. Imela sem enakomeren in dokaj visok tekaški tempo prek celotne tekme in v naslednjih dneh nadaljujem normalne treninge, saj se lahko pripravljenost le še dvigne do prvih tekem v Oberhofu. Nad streljanjem sem kar malo razočarana, ker sem zgrešile vse zadnje, pete tarče, kar je že bila moja težava. Na začetku sezone so bili moji cilji zelo visoki, v tem trenutku pa bom morala biti zadovoljna tudi z uvrstitvami med petnajsterico na tekmah svetovnega pokala. Počasi pa se mora tudi to dvigniti in bo treba stopnjevati uvrstitve," so obeti Gregorinove za nadaljevanje sezone.

Naslova Gregorinovi in Bauerju