Teja Gregorin je v lanski sezoni osvojila olimpijsko medaljo, naslednji cilj pa je zmaga v svetovnem pokalu. Kako lepo bi bilo, če bi ji to uspelo na Pokljuki. Foto: STA
Teja Gregorin je v lanski sezoni osvojila olimpijsko medaljo, naslednji cilj pa je zmaga v svetovnem pokalu. Kako lepo bi bilo, če bi ji to uspelo na Pokljuki. Foto: STA
Biatlonci pred potjo v Östersund

Letos je v reprezentanci nekaj novosti, saj jo je zapustil dolgoletni strelski trener Tomaš Kos. Proračun panoge je 870.000 evrov, nekaj rezov je že bilo, a je ekipi uspelo opraviti priprave po začrtanem načrtu. Zadnjih deset dni bo ekipa opravila na severu Evrope.

Glavna aduta slovenske ekipe bosta tudi v prihajajoči sezoni bronasta z nedavnih olimpijskih iger v Sočiju Teja Gregorin in Jakov Fak.

"Vesela sem, da mi je v Sočiju že uspelo izpolniti svoje cilje, tako zdaj še edini neizpolnjen ostaja osvojitev stopničk na domači tekmi na Pokljuki (17.-21. december). Letos sem v treningu tako vse podredila temu, to bo moj prvi vrhunec sezone. Drugi bo seveda svetovno prvenstvo na Finskem marca, letos pa se bom namesto na skupni seštevek raje osredotočila na posamezne tekme," je povedala Gregorinova.

Fak nima več težav z zdravjem
V primerjavi z lansko sezono Fak letos ni imel težav s slabim zdravjem. "Letos je vse odlično, brez poškodb in težav. Fizično pripravo sem nadgrajeval skupaj z Janijem Grilom. Šele ko se bo sezona začela, bomo videli, ali smo delali prav," je bil v svojem slogu redkobeseden biatlonec iz Mrkopalja.

Visoke cilje ekipe, v katerem so poleg Gregorinove in Faka še Klemen Bauer, Janez Marič, Lenart Oblak, Miha Dovžan, Urška Poje, Anja Eržen in Andreja Mali, ki je prav danes dopolnila 37 let, je izpostavil vodja reprezentance Matej Oblak:

"Priprave smo naredili v skladu z načrti, cilji so tudi letos visoki. Na svetovnem prvenstvu želimo enkrat na stopničke, dvakrat do deset in trikrat do 20. Tudi v svetovnem pokalu želimo vsaj enkrat med najboljše tri in petkrat v deseterico."

Na treningih veliko novih idej
O spremembah je največ povedal glavni trener Uroš Velepec. "Gremo, pri nas ni snega. Zadnjih šest let smo ga imeli, vsi skupaj pa smo zaradi tega že malo nestrpni. Na pripravah smo sicer delali, kot je bilo predvideno, skušali smo si prizadevati za napredek, veliko je bilo novih idej in pristopov posameznikov. Zdaj tudi mi nimamo več centralnega sistema treningov, še največ sprememb je bilo pri treningu streljanja, upam, da se bodo te videle na tekmah."

Biatlonci pred potjo v Östersund