Jens Byggmark v prihajajoči zimi ne bo tekmoval. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Jens Byggmark v prihajajoči zimi ne bo tekmoval. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Zaradi potrganih križnih vezi pa je sezone 2013/14 zanj tako rekoč že konec. "Rehabilitacija bo potekala šest mesecev. Zdaj se bom osredotočil na to, da se bom lahko čim bolje pripravil na naslednjo sezono. Upal sem, da niso šle vezi, a se je žal zgodilo prav to," je sporočil 28-letni specialist za slalom.

Švedski smučar se je poškodoval v torek, po podrobnejših pregledih na kliniki v Stockholmu pa je jasno, da je poškodba hujša in da bo minilo pol leta, preden se bo lahko vrnil na smuči.

Byggmark je bil eden močnejših švedskih adutov za februarske igre v Sočiju. Smučar iz Stenmarkovega mesta Tarnaby je v svetovnem pokalu sedemkrat stal na stopničkah, na svetovnih prvenstvih pa ima tri srebrne medalje - dve v moštvenih preizkušnjah in slalomsko iz leta 2011.

Neureuther razmišlja o preložitvi začetka sezone
Nemški smučar Felix Neureuther po junijski operaciji gležnja še ni v celoti pripravljen in razmišlja celo o tem, da bi za nekaj časa preložil začetek tekmovalne sezone. "Na smuči bom stopil, ko bom stoodstotno pripravljen, v tem trenutku pa še ni tako," je 29-letni smučar dejal za časnik Bild.

Po prvotnih napovedih bi moral po operativnem posegu mirovati le dva tedna, vendar pa slalomski specialist še vedno čuti posledice, rana se še ni v celoti zacelila in ob obremenitvi čuti bolečine. Zaradi nenehnih težav pri celjenju rane je bil prisiljen odpovedati reprezentančne priprave na Novi Zelandiji.

Neureuther je v pretekli sezoni prijetno presenetil na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko je v svoji paradni disciplini zaostal le za svetovnim prvakom in najboljšim smučarjem sezone Avstrijcem Marcelom Hirscherjem. V skupnem seštevku discipline je sezono svetovnega pokala končal na drugem mestu za Hirscherjem, v skupnem seštevku pa je bil četrti. V svetovnem pokalu je v slalomu osvojil pet zmag, specialist za tehnične discipline pa je vpisal tudi 21 uvrstitev na stopničke, večino v slalomu, po enkrat pa je bil med prvo trojico v superkombinaciji in veleslalomu.