Cene Prevc je bil odlično razpoložen in je ustregel številnim zahtevam najstnikov (bilo jih je nenavadno veliko) za avtograme. Foto:
Cene Prevc je bil odlično razpoložen in je ustregel številnim zahtevam najstnikov (bilo jih je nenavadno veliko) za avtograme. Foto:
Najboljše slovenske skakalke (na desni Špela Rogelj) si tekme niso ogledale, saj so se v telovadnici pripravljale na sobotno zadnjo tekmo sezone. Trener Primož Peterka je bil na podelitvi štartnih številk skupaj z ženo Renato.
Manjša skakalnica, manjši obisk. V petek se je zbralo 8.200 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Prevc le za Freundom in Bardalom

Planica je prvi dan tekmovalnega sporeda privabila dobrih osem tisoč gledalcev, kar je manj od želja. Prenovljena Bloudkova naprava nima takšnega čara kot velikanka, verjetno so tudi vstopnice za marsikoga predrage. Gneče tako v petek ni bilo, vsak je lahko nekaj sto metrov od skakalnice našel parkirno mesto in užival v novi uspešni predstavi slovenskih skakalcev. Kar sedem jih je v zelo zahtevnih razmerah osvojilo točke.

Cene Prevc elito prvič opozoril nase
Peter Prevc (3. mesto) je bil zelo zadovoljen z novimi stopničkami, saj ni imel sreče z razmerami. "Težka tekma, veter smo imeli od zadaj, ampak - to je čar skokov. V prvem skoku sem imel res težke razmere, a naredil sem dober skok in nisem preveč zaostal." Robi Kranjec (11.) je po poškodbi spet našel prave občutke in v finalu napredoval za trinajst mest. Zgodba dneva je Cene Prevc (16.), ki je bil zelo vesel, da je prav na domačem terenu osvojil prve točke kariere. Številne najstnice so ga zasule s prošnjami za avtograme in Cene je s tem precej razbremenil svojega starejšega brata.
"Pripeljite mi Wellingerja!"
Slovenske mladenke pa niso navijale le za domače skakalce, ampak tudi za Avstrijce, Nemce in Norvežane. Srednješolka iz okolice Logatca je z napisom "I love you Wellinger" nestrpno čakala na Andreasa Wellingerja, vendar se ni prebil v finale in ni bil razpoložen za druženje z navijači. "Poglejte, tamle sedi, pojdite do njega in ga prosim pripeljite sem," je prosila novinarje, a zaman. Tuji navijači niso bili prav glasni, opaziti je bilo nekaj Avstrijcev, Norvežanov in Poljakov, zadnjih kljub izjemni sezoni Kamila Stocha precej manj kot v časih, ko je blestel Adam Malysz.
Na ekipni tekmi četverica Triglava
V soboto bodo na ekipni tekmi Slovenijo zastopali Cene Prevc, Nejc Dežman, Robi Kranjec in Peter Prevc, vsi člani kranjskega Triglava. Že prej bo ženska tekma (začetek ob 9. uri), ki jo že nestrpno čakajo japonski novinarji, saj je Sara Takanaši na Japonskem celo bolj popularna kot zimzeleni Noriaki Kasai. Slovenske skakalke si petkove moške tekme niso ogledale, saj so imele trening v telovadnici, so pa seveda prišle na podelitev štartnih številk. Z njimi je bil tudi trener Primož Peterka v družbi žene Renate. Ko je Peterka leta 1998 osvojil veliki kristalni globus, je stara Bloudkova velikanka še zadnjič gostila svetovni pokal.
Množičnega pijančevanja v Planici ni več
Prijetno sončno popoldne se je nadaljevalo z zabavo, ki jo je tik ob skakalnici pripravil Val 202. Nekateri so si seveda kar sami naredili zabavo in s seboj prineslo harmoniko, hrano in pijačo. Mit o množici pijanih obiskovalcev preprostno ne drži, kar nam je potrdila tudi študentka, ki je preverjala alkoholiziranost planiških obiskovalcev in povedala, da mrtvo pijanih ni bilo videti. "Slabo je danes," je potarnala. In kaj to pomeni zanjo (preizkus alkoholiziranosti stane dva evra in pol in del zaslužka gre v žep študentki)? Premalo pijanih? "Ne, idealno je, če obiskovalci nekaj malega spijejo in so potem v dilemi, ali lahko sedejo za volan ali ne."

Prevc le za Freundom in Bardalom