Slovenska zastava je bila v rokah edinega paraolimpijca Gala Jakiča. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska zastava je bila v rokah edinega paraolimpijca Gala Jakiča. Foto: MMC RTV SLO
Vladimir Putin
Tako kot 22. zimske olimpijske igre, ki so se začele pred natanko mesecem dni, je tudi 11. zimske paraolimpijske igre odprl predsednik Rusije Vladimir Putin. Foto: EPA

Malo pozneje sta olimpijski ogenj prižgala Olesja Nadikina in Sergej Šilin, ki imata skupaj osem zlatih medalj. Slovensko zastavo je na stadion Fišt pripeljal edini slovenski paraolimpijiec Gal Jakič.

575 športnikov iz 45 držav
Na 11. zimskih paraolimpijskih igrah, ki bodo trajale do 16. marca, bo nastopilo 575 športnikov iz 45 držav, ki se bodo potegovali za 72 kompletov medalj. Nastopali bodo v petih športnih panogah: alpskem smučanju, hokeju, biatlonu, smučarskem teku in krlingu.

Gal Jakič v slalomu in veleslalomu
Alpski smučar Gal Jakič bo nastopal v slalomu in veleslalomu z monoskijem. Tekmovanji ga čakata 13. in 15. marca. Za Jakiča bodo igre v Sočiju tretje v paraolimpijski karieri. Tekmovalni prvenec je doživel v Vancouvru leta 2010, leta 2006 pa je bil že na igrah v Torinu, a je ostal brez aktivnega nastopa, dobil pa je priložnost kot predtekmovalec.

V Sočiju bodo kljub napetim odnosom med Rusijo in Ukrajino nastopili tudi ukrajinski športniki.

Paraolimpijske igre tudi na TVS 2, Valu 202 in na MMC-ju
Na TV SLO 2 boste lahko v prihodnjih dneh dogajanje iz Sočija spremljali v povzetkih dneva, ki jih bo pripravljal novinar na prizorišču David Jakopič. Dnevno bomo paraolimpijske igre spremljali tudi na Valu 202 in MMC-ju.

V Sočiju odprli 11. zimske paraolimpijske igre
Jakič edini Slovenec v Sočiju
V Sočiju odprli 11. zimske paraolimpijske igre
Jakič edini Slovenec v Sočiju