Deskar na snegu Žan Košir med svojimi tremi globusi. Foto: BoBo
Deskar na snegu Žan Košir med svojimi tremi globusi. Foto: BoBo

"Zdaj sem že zbral svoje misli o pretekli sezoni, vendar tudi že pogledujem k novi. V glavi imam spet nekaj novih variant, ki jih bom skušal uresničiti. Vedno sem si želel osvojiti skupno zmago v svetovnem pokalu, kar mi je zdaj uspelo. Čeprav sem eno izmed svojih želja izpolnil, mi ciljev za naprej ni zmanjkalo. Zame niso pomembni le tekmovalni dosežki. Veliko mi pomeni, ko vem, da sem progo odpeljal idealno v danih pogojih," se je v nekaj besedah pretekle sezone dotaknil Košir, ki je v teh dneh veliko na snegu. Ne samo na deski, temveč tudi na alpskih in tekaških smučeh.

Massi in Maze v eni osebi
Tudi v novi sezoni bo skušal sodelovati z isto ekipo kot v letošnji, v kateri je, kot pravi, Andrea Massi in Tina Maze v eni osebi. "Imam popolno zaupanje v svojo ekipo, ki se ji je letos spet pridružil Peter Kotnik. Preprosto gre za ljudi, ki jim popolnoma zaupam, in upam, da bomo še sodelovali skupaj," je poudaril Košir, ki vse bolj razmišlja tudi o olimpijskih igrah v Južni Koreji čez tri leta, pa tudi o tem, kaj bo počel po koncu tekmovalne sezone. Obstaja tudi verjetnost, da bo v bližnji prihodnosti tekmoval na Elanovi deski.

Vse je podrejeno olimpijskim igram v Pjeongčangu
"Vse, kar počnem, je podrejeno olimpijskim igram v Južni Koreji. V Pjeongčangu lahko pričakujem ledeno podlago, kakršna je v teh dneh tudi na naših smučiščih, in to je tudi eden izmed razlogov, da sem še na snegu. Resnično obstaja možnost, da bom tekmoval na Elanovi deski. Odvisno bo od tega, kako dobre bodo in ali jim bom zaupal. Sicer pa je eden mojih namenov, da z Elanom izdelamo desko, ki bo primerna tudi za najmlajše, da bi jim bil ta šport dostopnejši,"
je še povedal Žan Košir.