Peter Prevc je svojo sedmo sezono svetovnega pokala začel z 2. mestom, zelo zadovoljen pa je lahko po Klingenthalu tudi Jurij Tepeš. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc je svojo sedmo sezono svetovnega pokala začel z 2. mestom, zelo zadovoljen pa je lahko po Klingenthalu tudi Jurij Tepeš. Foto: www.alesfevzer.com
Brata Prevc navdušila na uvodni tekmi sezone

Domen Prevc je včeraj v Klingenthalu s 16 leti in 5 meseci v svetovnem pokalu debitiral kar z osmim mestom in nekako zasenčil brata Petra Prevca (2. mesto), od katerega smo presežkov že vajeni. Na ponedeljkovi novinarski konferenci v čast odličnega začetka sezone slovenskih skakalcev je bil Domen v središču pozornosti in se je trudil mirno odgovarjati na vsa vprašanja, čeprav tega ni vajen. "Za mene pravijo, da sem hiperaktiven, da moram nenehno nekaj početi. Tudi jaz mislim, da če nisem nenehno v pogonu, nisem pravi."

Peter obakrat naredil napaki v drugem skoku
Peter Prevc je svojo sedmo sezono svetovnega pokala začel najbolje, z drugim mestom, pri čemer je po prvi seriji nedeljske tekme celo vodil: "Pri drugem skoku se mi je prikradla manjša napaka, tako je bilo tudi v soboto, napaki sta bili zelo podobni, tako da je še marsikaj za narediti do naslednjega konca tedna. A sezono lahko nadaljujem samozavestno." Slovenski uspeh je z desetim mestom dopolnil Jurij Tepeš: "Nisem pričakoval tega rezultata, saj nisem vedel, kako je konkurenca pripravljena. Zadnji del priprav je prišel zelo prav, vem pa tudi, zakaj smo delali vse poletje."

V vetrovnem Kuusamo Hvala in Semenič
Na sobotni tekmi je zelo dobro svoje delo opravil Anže Lanišek, ki pa je na posamični tekmi ostal brez točk: "Uspela sta mi res dobra skoka, v nedeljo pa mi je malo zmanjkalo na mizi, potem pa sem naredil še manjšo napako v zraku. Stvari se žal niso iztekle po pričakovanjih." Trener Goran Janus je pod črto seveda lahko zelo zadovoljen: "Vidimo, da stvari potekajo dobro, od Kuusama naprej pa pričakujem, da se Petru in Juriju pridruži še kdo z vrhunskim rezultatom. V Kuusamu bosta namesto Domna Prevca in Anžeta Laniška nastopila Jaka Hvala in Anže Semenič."

Zelo koristna ledena smučina v Kranju
Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, je razloge za uspešen začetek sezone iskal v dobrem delu poleti: "Nekaj je zagotovo prinesla tudi ta ledena smučina, na kateri so fantje trenirali tri dni v Kranju, zato se moram še enkrat zahvaliti vsem, ki jim jo je uspelo pripraviti. Verjamem, da bo sezona uspešna, saj vem, koliko truda je bilo vloženega čez poletje. Na gimnaziji Franceta Prešerna imamo močno zaledje, imamo še nekaj fantov in deklet takšnega kova, kot je Domen. Verjamem v fante in v strokovno vodstvo, zaupam vam v celoti!"

Brata Prevc navdušila na uvodni tekmi sezone