Ema Klinec bo vroča kandidatka za medaljo. Foto: EPA
Ema Klinec bo vroča kandidatka za medaljo. Foto: EPA

Na seznamu potnikov ni smučarskega skakalca Domna Prevca, zato pa je na njem skakalka Ema Klinec. Slovenci bodo nastopali v sedmih disciplinah. V alpskem smučanju bodo našo državo zastopali Anže Čufar, Živa Otoničar in Meta Hrovat. V biatlonu Blaž Debeljak, Klemen Vampelj in Tais Vozelj, ekipo v deskanju na snegu sestavljajo Tit Štante, Eva Kralj in Kaja Verdnik, nordijski kombinatorec je Vid Vrhovnik, smučarja prostega sloga sta Maksimilijan Blažon in Luka Štros, v ekipi teka na smučeh so Luka Markun, Vili Črv, Nina Klemenčič in Anja Mandeljc. Na letalu za Norveško bosta tudi smučarska skakalca Bor Pavlovčič in Ema Klinec, ki je 16. januarja letos z drugim mestom na tekmi v Saporu dosegla svoje prve stopničke v svetovnem pokalu. Za nove stopničke je nato poskrbela na tekmi svetovnega pokala smučark skakalk v Oberstdorfu, ki jo je končala na tretjem mestu.

Sprva je bilo v načrtih, da bi na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah, ki bodo od 12. do 21. februarja, nastopil Domen Prevc, a se je skupaj s strokovnim vodstvom v smučarskih skokih odločil, da bo raje nastopal v svetovnem pokalu med člansko elito. Smučarka prostega sloga Nina Arh bo zaradi ponovne poškodbe kolena ostala doma, poškodoba pa je ustavila tudi alpskega smučarja Tadeja Paščinskega.

Na Norveško bo odpotoval eden najboljših slovenskih kanuistov Anže Berčič, ki se bo mladinskih olimpijskih iger udeležil v vlogi mladega ambasadorja. Na seznamu potnikov je tudi fizioterapevtka Nežka Poljanšek, ki je pomagala Tini Maze.