Darja Domračeva je zgrešila dvakrat, a je blestela v teku. Foto: EPA
Darja Domračeva je zgrešila dvakrat, a je blestela v teku. Foto: EPA
Kaisa Mäkäräinen, Darja Domračeva in Valj Semerenko
Na uvodni tekmi ni bilo presenečenj na zmagovalnem odru. Foto: EPA
Gregorinova začela s 25. mestom

Drugo mesto je zasedla Finka Kaisa Mäkäräinen, zaostala je za 27,9 sekunde. Na najnižjo stopničko je stopila Ukrajinka Valj Semerenko, ki je zadela vseh 20 strelov.
Dober tek Gregorinove
Gregorinova je bila enkrat nenatančna na prvem streljanju in dvakrat na drugem. Ob zelo dobrem teku - imela je 13. čas - je nato nadaljevala precej bolj sproščeno in pokrila deset tarč.

"Ne bi rekla, da sem čutila kakšen poseben pritisk. Predvsem me je bilo strah spustov, ker so bili zelo hitri in nevarni glede na današnje razmere, ko je bil sneg zelo mehek. Moje 25. mesto je neko povprečje, nisem čisto nezadovoljna, ne pa tudi zelo vesela. Verjamem, da imam še veliko možnosti za napredek, in upam, da bom to pokazala že na naslednji tekmi. Potrebujem nekaj tekem, da pridem v optimalno formo. To se je pokazalo tudi na današnji tekmi, saj sem šla lažje v tekmo, tudi bolje sem se počutila na progi, verjetno bo pa na naslednjih tekmah tudi tekaško še malenkost bolje," je dejala Gregorinova.

Nastopili sta še dve Slovenki. Andreja Mali je bila 47., zgrešila je štirikrat in zaostala za skoraj sedem minut. Anja Eržen je slabo tekla, za Domračevo je zaostala za kar osem minut in pol in zgrešila trikrat, kar je bilo dovolj za 66. mesto.
Velepec: Formo tempiramo za Pokljuko
Glavni trener Uroš Velepec je dodal: "Trenutno sta dve tekmovalki, ki izrazito odstopata v teku, Domračeva in Mäkäräinenova. Obe bosta morali v tej formi delati napake, če ju bodo druge tekmovalke želele ogroziti. Teja je imela nesrečo v prvo, veter se je obrnil in zgrešila je v levo, če bi tam zadela, bi se dirka mogoče obrnila drugače. Kljub vsemu je tri zgrešila, a tekla je dobro, tako da ji ni kaj za očitati. Začetek je soliden, vemo pa, da nismo tempirali za te dirke, ampak se pripravljamo za Pokljuko."

V soboto oba šprinta
Biatlonke in biatlonci se bodo znova predstavili v soboto, ko bosta na sporedu šprinterski preizkušnji. Ob 11.30 bodo na štartu Klemen Bauer, Jakov Fak in Lenart Oblak, ob 14.45 pa Gregorinova, Malijeva in Erženova.

Posamična tekma, 15 km (Ž):         *  
 1. D. DOMRAČEVA      BLR  46:43,6 (2) 
 2. K. MÄKÄRÄINEN     FIN    +27,9 (2) 
 3. V. SEMERENKO      UKR     38,1 (0) 
 4. N. SKARDINO       BLR   2:04,3 (1) 
 5. V. VITKOVA        ČEŠ   2:09,1 (3) 
 6. F. HILDEBRAND     NEM   2:25,7 (2) 
 7. T. ECKHOFF        NOR   2:28,6 (3) 
 8. J. GLAZIRINA      RUS   2:35,5 (1) 
 9. E. HOEGBERG       ŠVE   2:39,4 (1) 
10. S. BOILLEY        FRA   3:07,8 (1) 
...                                    
25. T. GREGORIN       SLO   4:24,3 (3) 
47. A. MALI           SLO   6:51,5 (4) 
66. A. ERŽEN          SLO   8:29,2 (3) 
                                       
  * - zgrešeni streli/kazenske minute  
Gregorinova začela s 25. mestom