Filip Flisar se v novo sezono podaja tudi z rahlo spremenjeno podobo. Zdaj že znamenitim brkom je dodal še brado. Foto: Aleš Fevžer
Filip Flisar se v novo sezono podaja tudi z rahlo spremenjeno podobo. Zdaj že znamenitim brkom je dodal še brado. Foto: Aleš Fevžer
Filip Flisar
Flisar bo v novi sezoni branil skupno zmago v svetovnem pokalu. Foto: MMC RTV SLO

Smučar prostega sloga v disciplini kros se je na uradni predstavitvi Smučarske zveze Slovenije skupaj s kolegi pojavil v obleki brez sponzorjev. S tem je hotel opozoriti, da njegov status ni tak, kot bi si sam želel. "Obleka brez sponzorjev je odraz prejšnjega vodstva. Zelo mi je žal, da je tako, ampak oni niso bili pripravljeni narediti nič. Tukaj smo, da pokažemo dobro voljo, da smo pripravljeni sodelovati. Osebno sem prepričan, da je Primož Ulaga "fejst" človek, da ve, zakaj gre, in da bomo našli neko skupno pot."

Tri tedne na Novi Zelandiji
25-letni Mariborčan se zaveda, da bo letošnja sezona precej dugačna od prejšnje: "Letos bodo vsi napadali mene. Treniral sem dobro, bil sem več kot tri tedne na Novi Zelandiji. Ta trening sem si dolgo želel, zdaj sem si ga lahko tudi končno privoščil s pomočjo osebnih sponzorjev. Mirno lahko rečem, da sem ta trenutek pripravljen še enkrat bolje kot lani."

Vrgel se je s čolna pri polni hitrosti
Flisar si je poleti med treningom akrobatike zlomil nart, a je poškodba že daljna preteklost. "Mislim, da sem neke vrste fenomen in da imam zares dobro gensko strukturo, saj je bil nart zaceljen v enem tednu. Zdaj me malo boli hrbet, to pa zato, ker sem naredil eno norijo. Vrgel sem se čolna pri polni hitrosti, ampak treninga bolečine hrbta ne ovirajo."

Ekipa: Strup je v majhnih stekleničkah
Lani je poudarjal, da je bilo daleč najbolj pomembno, da je imeli ob sebi ekipo in serviserja, ki je v finalnem delu, ko so na sporedu štiri vožnje, domala nepogrešljiv. "Ekipa ostaja ista. Nismo je hoteli širiti, saj večje tudi toliko ne potrebujemo. Verjamem v majhen in uspešen tim. Strup je v majhnih flaškah," pravi Flisar.

"Nič ne obljubljam, lahko me podre avtobus"
"Letos ciljam na ponovitev lanskega rezultata, to je zmage v skupnem seštevku, in na zlato medaljo na svetovnem prvenstvu," je odločen Flisar, vendar hudomušno dodaja: "Nič ne obljubljam. Namreč hitro se lahko kaj zgodi. Lahko zdaj stopim ven iz stavbe in me podre avtobus."

Svetovno prvenstvo bo od 5. do 10. marca na Norveškem.