Zimski športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 44 glasov Ocenite to novico!
Tina Maze in Lindsey Vonn v St. Moritzu
Najprej izjemen boj na smučišču, nato sporna kletvica Vonnove in obtožba Mazejeve, zvečer pa veliko bolj prisrčen objem kot tale na sliki takoj po tekmi. Foto: EPA
       Ni bilo lahko, a sem bila zelo motivirana potem, ko sem včeraj od Mazejeve slišala nekaj smešnih stavkov.       
 Izjava Lindsey Vonn za avstrijski ORF po sobotni zmagi v suiperveleslalomu.
Tina Maze
Danes je na sporedu tretji veleslalom sezone - prva dva je v velikem slogu dobila Tina Maze, ki bo danes štartala s številko 7 (Lindsey Vonn bo nastopila s številko 4). Foto: Reuters

FIS s Skaardalom na čelu zavrnil Massija in podprl Vonnovo

Vse bolj vroče med glavnima kandidatkama za skupno zmago
9. december 2012 ob 08:20
St. Moritz - MMC RTV SLO

Kljub še zgodnji fazi sezone se boj za veliki kristalni globus hitro spreminja v melodramo - obtožbe tabora Tine Maze o zlonamernih besedah Lindsey Vonn je zdaj zavrnil tudi FIS.

Sobotni superveleslalom, kjer je Vonnova za tretjino sekunde ugnala Mazejevo in ji s tem preprečila prvo zmago še v zadnji izmed alpskih disciplin, je dobil nenavaden podaljšek. Vodilna v svetovnem pokalu je obtožila Američanko, da je ob prevzemu vodstva in novi zmagi preklela letos očitno najhujšo tekmico v boju za skupno zmago. Andrea Massi, trener moštva "Team to aMaze" in hkrati tudi partner Mazejeve, je vložil protest zaradi nešportnega vedenja pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS).

Izjave Mazejeve in Vonnove ter njuno soočenje si lahko ogledate v spodnjem videoprispevku novinarja TV Slovenija Boštjana Ogrisa.


Posnetki podkrepili zagovor Lindsey Vonn
Po proučitvi televizijskih posnetkov je vodja ženskega svetovnega pokala v alpskem smučanju Atle Skaardal odločno zavrnil slovensko pritožbo in podprl amerško različico dogodkov v ciljnem izteku v St. Moritzu.

"Nismo našli nikakršne zlorabe in protest je bil seveda zavrnjen," je nekdanji izvrstni norveški smučar dejal za AP, agencijsko novico pa povzemajo vsi večji severnoameriški mediji. Zaplet med Vonnovo in Mazejevo se je tako znašel celo na vhodni strani ESPN-a.

Skaardal nezadovoljen z ravnanjem Massija
Skaardal je pokritiziral dejanja tabora Maze-Massi, pri čemer pa vseeno ni z imenom omenil Italijana, ki postaja trn v peti tudi vodstvu tekmovanj. "Po tekmi so uradne osebe odšle v televizijske studie v avtobusih, kar je seveda vedenje pod kritiko in nesprejemljivo," je Skaardal dejal na sestanku trenerjev, na katerem pa ni bilo Massija, ki si je predtem brez pooblastila v avtobusu ogledoval počasne posnetke prihoda Lindsey Vonn v cilj.

Po večerni podelitvi objem in "To je šport"
Massi je za AP zavrnil komentar popoldanske drame, zato pa je podal izjavo po tradicionalni razglasitvi zmagovalk v središču mondenega švicarskega mesteca, kjer sta se Tina Maze in Lindsey Vonn objeli brez vidnih znakov zamer. "Vložil sem protest in nimam nobenega drugega komentarja. To je šport. S tem se je že zaključilo danes," je Massi namignil, da je to le del igre.

VIDEO
Vonnova pravi, da je rekla: Tako je prav, j****ti


Veleslalom, št. lista:             
1 A. FENNINGER AVT
2 F. BRIGNONE AVT
3 T. WORLEY FRA
4 L. VONN ZDA
5 V. REBENSBURG NEM
6 E. GÖRGL AVT
7 T. MAZE SLO
8 L. GUT ŠVI
9 S. KÖHLE AVT
10 T. POUTIAINEN FIN
11 T. BARIOZ FRA
12 J. MANCUSO ZDA
13 J. LINDELL-VIKARBY ŠVE
14 K. ZETTEL AVT
30 A. DREV SLO
53 I. ŠTUHEC SLO
55 K. LAVTAR SLO
  
T. G.
Prijavi napako
Komentarji
ginobili
# 09.12.2012 ob 08:25
Eh babe :)
Hijena
# 09.12.2012 ob 08:31
Vonn je žleht, Massi pa še bolj
Tspace
# 09.12.2012 ob 08:27
na eni strani tina, potem jaz in Lindsey :P ufff sladke sanje :))
that's fu.... right :D
Yeru
# 09.12.2012 ob 08:34
Jaz sem pa mislil da je bila Lindsey tako navdušena nad tekom Fak-a. Fak right!
tocernilec
# 09.12.2012 ob 08:39
Včeraj je Lindsay po tekmi izjavila, da je bila zelo motivirana, saj naj bi v petek slišala s strani Tine nekaj čudnih / smešnih stavkov ('Komische Saetze'; vir: ORF). Bilo bi zanimivo izvedeti, kakšni naj bili ti stavki.
Jože Dolenc
# 09.12.2012 ob 08:33
Tina zelo dobro smuča in tega smo vsi veseli. Izgleda pa, da je res, kar o njej že dlje časa pišejo tuji časopisi. Pišejo namreč, da ima nekatere "ženske" lastnosti, išče zdrahe, opravljanja ...

Škoda, da si dela škodo tam kjer je najmanj treba. Tudi če bi Lidnsey kaj takega izustila, bi moder človek to preslišal in z njo "obračunal" na progi.
novlaptop
# 09.12.2012 ob 08:25
Bolje za smučanje, če se ne bi takega šli; ampak v vsakem primeru podpiramo Tino!
kolkrkaplc
# 09.12.2012 ob 08:36
Tina je šampionka, vendar se tega še ne zaveda.
Počuti se v podrejene položaju glede na Lindsey, zato tudi tak izpad.

Če je človek samozavesten, ga lahko okolica zmerja s čemerkoli pa mu ne pride do živega.
zabiče
# 09.12.2012 ob 08:59
Hahahaha Massi je car, tip se ne boji nobenga, človek z velikimi jajci , ne je.e nobenga.

ma dej no
a to je zate "dokaz" da ima jajca in da je car ?
vložit protest,ki je zavrnjen in je še bolj potlačil Tino samo v odnosu do drugih

ja bravo
Voly
# 09.12.2012 ob 08:47
Ne vem, tole mi ni všeč in lahko samo negativno vpliva na Tinine vožnje! Mislim, da to pot Massi ne dela usluge Tini!
Upam, da je stvar z večernim objemom res zaključena, saj Tina veliko slabše smuča, če ni sto procentno osredotočena na svoje delo!
franček
# 09.12.2012 ob 08:45
Mislim, to vse skupaj je smešno. Massi je pred meseci na tem portalu obtoževal Lindsey, da je kanibal, zdaj se pritožuje, ker preklinjajo Američani. Tina zgublja na priljubljenosti radi teh nešportnih in nepotrebnih dramskih vložkov svojega šacla pri FIS!
patria
# 09.12.2012 ob 08:40
Bravo Tina, res si neverjetna letos in ni nobene potrebe , da se oziraš na karkoli pa četudi kdo zakleje ob tvojih uspehih in je to bilo povsem nepotrebno saj si v vrhunski formi in nadaljuj v tem stilu , če pa kdorkoli ob tem kaj pove iz zavisti pa se temu samo nasmej in vozi dalje.
somebody.
# 09.12.2012 ob 08:39
Nevem, meni bi se zdelo prav super, če bi se Mazejeva in Vonnova super dobro razumeli (tako kot npr. Vonnova in Riescheva). Lepo je pogledat, da si največji konkurentki med seboj iskreno čestitata in se objameta. Vsako dvigovanje napetosti se mi pa zdi nepotrebno :) Zdaj se Tini vse "poklaplja", zakaj bi v njenem iskali probleme ? =)

Je pa Lindsey vseeno tako velika tekmovalka, da kar dvomim, da bi si dovolila reči kaj takega :/ Ni me pa bilo tam, da bi res vedel kaj se je dogajalo :)
miki331
# 09.12.2012 ob 12:23
Massi je kot Zaho, težak tip samo kar dela, dela super!
vombat98
# 09.12.2012 ob 08:47
massi=morinho
Znalec1
# 09.12.2012 ob 08:32
:) Zdraharja sedaj dela sramoto tudi razsežnosti. Sedaj jima je premalo SZS, sedaj že iščeta pravico na FIS. Mislim koja bedaka.
gesan
# 09.12.2012 ob 08:30
Američani so itak vedno veljali za naduteže. Tudi tisti, ki so se odselili iz naših logov tja nazaj pridejo povsem z opranimi možgani in naduti do konca v prepričanju, da se jim mora vse priklanjat, ko gredo mimo.

To so ahmerigosi!

Ampak obremenjevat se z tem njihovim primitivizmom in vlagat neke proteste je prav tako en velik nesmisel.

Če je amerčanka res mislila resno in v ta namen kot hočejo Mazejevi prikazat, potem je itak pljunila samo sama sebi v obraz.
Pa en Skardaal in vsa politika okoli tega gor ali pa dol, še vedno je to samo politika v kateri imajo američani zagotovo bolj pomembno vlogo kot eni Mazejevi!
J.A.
# 09.12.2012 ob 10:25
AMS: Von je nesramna in hinavska, ter laze, ko je rekla, da ni imela v mislih Tine, ko je rekla FACK YOU!!!, Massi je srcen, odkrit clovek, ki ne hinavi in pove takoj, kot zacuti. Res ni diplomat, a pri njemu bos vedno slisal resnico in tako kot je. Vonn - ta je glumica in takih bab se je za bat!!!

Prosim lepo. Lindsey sploh ni rekla tega. Je šla takoj do Tine in ji razložila kaj je zares rekla: "Thats fucking right!! Pa sta Tina in Massi vseeno vztrajala, da laže in si šla ogledovat posnetke. Nista čisto pri sebi, če mene kaj vprašaš. Pa tudi, če bi rekla Fuck you Maze, bi se glede na to, da je Vonn zmagala, razumelo to bolj kot" pa sem te, Tina", kar bi si lahko vzela Tina samo kot kompliment. Ne onedva pa delata celo dramo iz brezvezne stvari in mi kvarita ogled tekme, ki sem se je tako veselila.
Milmar
# 09.12.2012 ob 09:27
Men bo Vonn ostala vedno ena velika bitch pa,če je rekla ali pa ne. Vonn je veliko preživela in prespala pri Mariji in,ko je bila Marija bolša od Vonn je postala velika bitch Vonn.
SEL
# 09.12.2012 ob 09:00
Imam občutek, da Tina ne dela scene, dela jo Massi. Potem pa je v enakem košu. Ko sem videl posnetek v areni, ko je Vonnova pristopila k Tini in ji razložila da ni rekla nič proti njej, je Tina bila vidno zmedena in jo ni gledala v oči. Med tem ko je Vonnova zelo samozavestno stala pred njo in jo direktno gledala v oči.
Tina je šampionsko pripravljena in ji ni potrebno na vsako Massijovo provokacijo drugih odreagirati.
skretpapir
# 09.12.2012 ob 08:50
čeprav dobr smuča je men je ta tina mal čudna..ne vem zakaj ne more gledat Lindsey ko smuča? ko jo je prehitela sem mislil da se bo glihkar zjokala..pač to je šport in Lindsey je pač boljša, ne vem kaj je problem..da obtožuješ sotekmavalko zarad tega k reče: .. thats f..... right...
hahaaa, sama sebe je osmešila, kr neki..
skretpapir
# 09.12.2012 ob 09:29
zmaga naj boljša, ostalo ni pomembno
sunken
# 09.12.2012 ob 09:29
ma briga me za te besedne dvoboje, mene se ne tičejo, briga me sam to, da Tina danes super odpelje, Lindsey pa odstopi!
skretpapir
# 09.12.2012 ob 09:22
Vonnova ima boljši gštel :)
skretpapir
# 09.12.2012 ob 09:05
Tina: mislim da ima premalo rešpekta do mene.. Ja pa kaj misliš da se ti bo klanjala, sej sta sotekmovalke..ne vem , men je to čudn..
nody
# 09.12.2012 ob 09:05
ajmo mir s pljuvanjem obeh dveh ,vemo da liddsey ni bila fer-pley odnosa že z Hofl-Reisch, tko da vsi vemo kaka je ta arogantna američanka....tina pa itak,razturaj še naprej!
mmc321
# 09.12.2012 ob 09:00
stara resnica; če ni nasajena ponoči, je pa podnevi ... ob tem je pa vseeno zanimivo, da tudi odnos Vonnove lansko leto s tekmico Mario Höfl-Riesch ni bil ravno na zavidljivi ravni ...
jimi62
# 09.12.2012 ob 08:50
brez veze se z njimi bosti. to ja tako kot je imel donkihot borbo z mlini na veter. preslišiš in jih udariš tam kjer jih najbolj boli-na terenu jih premaguješ- to je za nadute američane-ke najhuje kar jim lahko zgodi.
sporties
# 09.12.2012 ob 08:50
mal so kure tečne!!! adrenalin marsikaj potegne za sabo, nič slabonamernega...
Sazonv
# 09.12.2012 ob 08:48
Masii je malo za pretiraval, ni pa nič groznega naredil. Tino ne sme zmotiti, se je vidlo potem na posnetku,da je Tini malo nerodno pred Lindsy. Mislim da ima Fis tu prav in da po mimiki Lindsy v pogovoru s Tino deluje prepričljivo, ko ji razlaga kaj je rekla in kaj je mislila. Malo nepotrebna gesta Massija.....danes pa spet med top 5 v veleslalumu in bo super!
agent Perry
# 09.12.2012 ob 08:47
Škoda, da si dela škodo tam kjer je najmanj treba. Tudi če bi Lidnsey kaj takega izustila, bi moder človek to preslišal in z njo "obračunal" na progi.

Jože Dolenc
That is f.c.ing right.
262626
# 09.12.2012 ob 08:45
Saj sta super smučarki ampak njuni karakterji in pa Massijev me pa odbijajo.
Se mi zdi ,da se vsem prikazujejo pred očmi še samo $ .
monte
# 09.12.2012 ob 09:31
"Andrea Massi, trener moštva, je vložil protest zaradi nešportnega vedenja."

Kot "trener" bi se v prvi vrsti moral sam naučiti športnega vedenja. Zaradi enega domnevnega "fuck" pač še ne greš delat takih zdrah in cirkusa.
Očitno mu je Slovenija postala premala za delanje zdrah, pa jih mora zdaj še zunaj. Pa če so športniki in "športniki" vedno tako glasni, kolk nardijo za ime in promocijo Slovenije, je treba takrat pač povedat, da s tem svojim pičkarjenjem ne dela škode samo Tini, ampak na slab glas meče tudi državo (pa ne svojo), ampak SLO.
member12
# 09.12.2012 ob 13:48
in mediji potem vse napihnejo v velikost vesolja ....
pok luka
# 09.12.2012 ob 12:09
Ko bo Massija spet prijelo da bi se pritoževal naj raje poizkusi kaj podobnega -res izvirno

na tekmi 1. kroga evropskega rokometnega prvenstva za ženske v Srbiji je njen trener Saša Bošković zakuhal incident, ko je med igro potegnil Norvežanko Linn Joerum Sulland za roko in dres. Igralka je bila sprva začudena, nato ogorčena, vodstvo njene reprezentance pa zgroženo spričo nešportne poteze, a se kljub napovedim ni pritožilo EHF. Srbska rokometna zveza se je nato opravičila javnosti, še posebej pa norveški ekipi in igralki. Sobota pa je prinesla edinstveno razrešitev konflikta. Pred tekmo Srbije in Češke sta se norveška desna zunanja in srbski selektor sešla, svetlolasa levičarka pa mu je podarila – svoj dres. In to s posvetilom: Dragi gospod norec, tule je dres, ki si si ga tako vroče želel. Objem od kraljice igre. Incident se je končal s spravo in nasmehom obeh akterjev, izjemno duhovita poteza pa je izvrsten dokaz, da je (tudi velike) konflikte mogoče rešiti z obilico hudomušnosti. Obe ekipi sta se sicer uvrstili v nadaljnje tekmovanje, še poroča spletna stran prvenstva.
janezjanez
# 09.12.2012 ob 11:37
Seicer čist podpiram Tino.Sam,ne vem zakaj se je treba tolk obremenjevat z Vonn-ovo? Spet neke Masijeve igrice.. Nej lepo pokaže ne terenu..kdo je boljši.
kalimba
# 09.12.2012 ob 11:17
Ključno vprašanje je vendarle, zakaj sta Maze in Massi menila, da je Lindsey nekaj grdega izjavila v smeri njune ekipe? Sta Lindsey mogoče prej provocirala in v zasedi komaj čakala njeno "grdo" reakcijo, da bi jo lahko potem takoj zašpecala Skardalu?

Umazane igro so sicer legitimne, vendar dolgoročno škodljive in se prej ali slej vrnejo kot bumerang.
thr0l
# 09.12.2012 ob 10:39
Pa kaj smo v vrtcu al kaj? Samo sramoto si delata s temi zelo, ZELO nepotrebnimi obtožbami. To ne bo koristilo nobenemu, še najmanj pa Tini!
alisha
# 09.12.2012 ob 10:31
samo klela pa je Vonnova (kar je tudi sama priznala) in bi morala dobiti denarno kazen
je marsikdo ko je odstopil pa zaklel (nad sabo, progo) dobil denarno kazen

bodimi pošteni: zdej če je tudi Tina zaklela mora tudi ona dobiti kazen

sicer so pa v nekem tujem časopisu dobro povzeli tole dogajanje letos: edino Tina Maze je imela prepoved treniranja, čeprav so zraven spustili eksote kot so Rusi in Španci

res zanimivo, da ima Vonn ko je nekdo blizu oz. pred njo vedno probleme s to dotično tekmovalko, isto z Maričko 2 leti nazaj-najboljše prijateljice, preživljala božiče pri Maričkini družini, potem pa bila tako užaljena, da ni prišla niti na poroko najboljše prijateljice

za Ferkovo pa prvič slišm, da naj bi ji grozil, da jo bo nalomu-sta pa res mela nek besedni dvoboj na finalih ampak se je baje končalo tako, da ji je Massi rekel v povišanem tonu, da naj bo raje tiho in naj se ne vtika v Tino in njega. Pa že pred tem ji je Massi enkrat rekel, da naj se oglasi, ko bo osvojila pol toliko kot Tina (ko je Ferkova nekaj pametovala v medijih)
Zetes
# 09.12.2012 ob 10:08
Mogoče je rekla Fuck me Massi?
Toming
# 09.12.2012 ob 10:06
Zakaj pa Massi ne bi smel vložit protesta, a ga smejo samo drugi proti Mazejevi, kot je to bi primer lani za neke gate? A takrat pa tisti Norvežanček ni nič oštel vlagatelje protesta, ko se je izkazalo da je vse OK.

V tem primeru je, če ne drugega, skrajno nenavadno, da bi neka mulka preklinjala v cilju kot mađar, potem ko je zmagala, jaz tega še nisem, vsak normalen se bi veselil, ne pa preklinjal.
Olimpijec
# 09.12.2012 ob 09:51
Evo jih, dežurni pozitivni srboslavci, jugoslovanarčki, spet udrihajo po Tini.
U fuđinama ništa novo!
kum 50
# 09.12.2012 ob 09:29
tina ma spet probleme sama s seboj
ščepec
# 09.12.2012 ob 09:24
Voonova je imela lani pa z neko drugo svojo najhujšo konkurentko probleme (Maria Riesch), in to pove vse.
skretpapir
# 09.12.2012 ob 09:23
vonnova ma ful hudo ass
zabiče
# 09.12.2012 ob 09:02
Hahaha kakšna reklama Masija spet. Novica se je znašla na straneh večino svetovnih medijev.

no sej,to je to
gre se za Massija in "njegovo reklamo"
špagetar smotan

na naslovnicah je treba bit zaradi dobrih stvari,recimo ZMAGE in osvojitve VKG-ja

ne pa zaradi zdraharstva

ki bo prej ali slej Tini začel škodit
in bo mogoče šlo celo tako daleč,da jo bodo celo "izven" tekme hotli "spodkopat"
ism
# 09.12.2012 ob 10:39
Za v kurnik sta, če se bosta tako obnašali.
Olimpijec
# 09.12.2012 ob 09:57
Mirnčan,
kaj pa ti nabijaš srbske fore in jih pripisuješ Slovencem?
Kot prvo, tu bentijo čez Tino samo jugoslovanarčki, torej srbski fuđinarčki, kateri so tudi potomci večnih turških hlapcev, srbijančkov, ki že 70 let to svoje hlapčevstvo pripisujejo Slovencem.

Gremo, Tina! Gremo, SLOVENIJA!
tuditi
# 09.12.2012 ob 09:37
ščepec ti osvežim spomin s kom vse staimela težave Massi in Tina?
skretpapir
# 09.12.2012 ob 09:31
senna maze 28
glih tolk ma velko da je zadnjič smučala bolje od tine..mogoče big ass pomaga pri tem?
Izbor
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Jurij Tepeš
34
24. marec 2018 ob 11:10 Dopusta in dirkanja z avtomobili ne bo. Ne vem, kako bo s službo na policiji, ker nimam dovolj dobrih rezultatov. Čaka me finančno težko leto.
Več novic ...
Kazalo