Zimski športi
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 44 glasov Ocenite to novico!
Tina Maze in Lindsey Vonn v St. Moritzu
Najprej izjemen boj na smučišču, nato sporna kletvica Vonnove in obtožba Mazejeve, zvečer pa veliko bolj prisrčen objem kot tale na sliki takoj po tekmi. Foto: EPA
       Ni bilo lahko, a sem bila zelo motivirana potem, ko sem včeraj od Mazejeve slišala nekaj smešnih stavkov.       
 Izjava Lindsey Vonn za avstrijski ORF po sobotni zmagi v suiperveleslalomu.
Tina Maze
Danes je na sporedu tretji veleslalom sezone - prva dva je v velikem slogu dobila Tina Maze, ki bo danes štartala s številko 7 (Lindsey Vonn bo nastopila s številko 4). Foto: Reuters

FIS s Skaardalom na čelu zavrnil Massija in podprl Vonnovo

Vse bolj vroče med glavnima kandidatkama za skupno zmago
9. december 2012 ob 08:20
St. Moritz - MMC RTV SLO

Kljub še zgodnji fazi sezone se boj za veliki kristalni globus hitro spreminja v melodramo - obtožbe tabora Tine Maze o zlonamernih besedah Lindsey Vonn je zdaj zavrnil tudi FIS.

Sobotni superveleslalom, kjer je Vonnova za tretjino sekunde ugnala Mazejevo in ji s tem preprečila prvo zmago še v zadnji izmed alpskih disciplin, je dobil nenavaden podaljšek. Vodilna v svetovnem pokalu je obtožila Američanko, da je ob prevzemu vodstva in novi zmagi preklela letos očitno najhujšo tekmico v boju za skupno zmago. Andrea Massi, trener moštva "Team to aMaze" in hkrati tudi partner Mazejeve, je vložil protest zaradi nešportnega vedenja pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS).

Izjave Mazejeve in Vonnove ter njuno soočenje si lahko ogledate v spodnjem videoprispevku novinarja TV Slovenija Boštjana Ogrisa.


Posnetki podkrepili zagovor Lindsey Vonn
Po proučitvi televizijskih posnetkov je vodja ženskega svetovnega pokala v alpskem smučanju Atle Skaardal odločno zavrnil slovensko pritožbo in podprl amerško različico dogodkov v ciljnem izteku v St. Moritzu.

"Nismo našli nikakršne zlorabe in protest je bil seveda zavrnjen," je nekdanji izvrstni norveški smučar dejal za AP, agencijsko novico pa povzemajo vsi večji severnoameriški mediji. Zaplet med Vonnovo in Mazejevo se je tako znašel celo na vhodni strani ESPN-a.

Skaardal nezadovoljen z ravnanjem Massija
Skaardal je pokritiziral dejanja tabora Maze-Massi, pri čemer pa vseeno ni z imenom omenil Italijana, ki postaja trn v peti tudi vodstvu tekmovanj. "Po tekmi so uradne osebe odšle v televizijske studie v avtobusih, kar je seveda vedenje pod kritiko in nesprejemljivo," je Skaardal dejal na sestanku trenerjev, na katerem pa ni bilo Massija, ki si je predtem brez pooblastila v avtobusu ogledoval počasne posnetke prihoda Lindsey Vonn v cilj.

Po večerni podelitvi objem in "To je šport"
Massi je za AP zavrnil komentar popoldanske drame, zato pa je podal izjavo po tradicionalni razglasitvi zmagovalk v središču mondenega švicarskega mesteca, kjer sta se Tina Maze in Lindsey Vonn objeli brez vidnih znakov zamer. "Vložil sem protest in nimam nobenega drugega komentarja. To je šport. S tem se je že zaključilo danes," je Massi namignil, da je to le del igre.

VIDEO
Vonnova pravi, da je rekla: Tako je prav, j****ti


Veleslalom, št. lista:             
1 A. FENNINGER AVT
2 F. BRIGNONE AVT
3 T. WORLEY FRA
4 L. VONN ZDA
5 V. REBENSBURG NEM
6 E. GÖRGL AVT
7 T. MAZE SLO
8 L. GUT ŠVI
9 S. KÖHLE AVT
10 T. POUTIAINEN FIN
11 T. BARIOZ FRA
12 J. MANCUSO ZDA
13 J. LINDELL-VIKARBY ŠVE
14 K. ZETTEL AVT
30 A. DREV SLO
53 I. ŠTUHEC SLO
55 K. LAVTAR SLO
  
T. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Lindsey Vonn v novo sezono z novim trenerjem
13
17. april 2015 ob 11:22 Najuspešnejša alpska smučarka v zgodovini svetovnega pokala Lindsey Vonn ima novega trenerja - to je Italijan Alberto Senigagliesi.
Več novic ...
Kazalo