Rok Flander se je veselil drugega najboljšega dosežka v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Rok Flander se je veselil drugega najboljšega dosežka v letošnji sezoni. Foto: Reuters

Flander je v v polfinalu za las izgubil proti Rusu Andreju Soboljevu, v dvoboju za tretje mesto pa še proti Italijanu Rolandu Fischnallerju, zmagovalcu kvalifikacij. Šesto zmago v svetovnem pokalu in prvo v letošnji zimi je slavil Avstrijec Andreas Prommegger, Soboljev pa si je z drugim mestom priboril največji uspeh v karieri.

Dobro so tekmovali tudi preostali Slovenci: Žan Košir je bil šesti (v četrtfinalu ga je izločil Flander), Jernej Demšar 10. in Rok Marguč 13. Brez finala so ostali Izidor Šušteršič (26. čas kvalifikacij), Tim Mastnak in Jure Hafner.

20 ur brez tekočine
"Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj sem iztržil svoj maksimum. Z nekaj sreče bi lahko proti Rusu iztržil več, v dveh vožnjah sem namreč zaostal le stotinko. Treba pa je vedeti, da se me je pred dvema dnevoma lotila neka viroza. Na treningu v Avstriji sem bil 20 ur brez tekočine, imel sem želodčne težave in vse, kar jih spremlja. Tudi do infuzije nisem mogel, tako da sem bil še včeraj povsem brez moči in nisem bil prepričan, da bom danes sploh nastopil," je pojasnil Flander.

"Danes sem bil iz vožnje v vožnjo bolj brez moči, zaradi teh težav je rezultat več vreden. Verjamem pa, da se mi bo stotinka, ki sem jo izgubil proti Rusu Saboljevu - on je predvsem v tekmah evropskega pokala v slalomu že dokazal, da je hiter, vrnila že v nedeljo na naslednji tekmi v Bad Gasteinu."

Izenačen dvoboj med Flandrom in Koširjem
V izločilnih bojih je najprej Flander premagal Rusa Stanislava Detkova, Košir Nemca Patricka Busslerja, za Demšarja in Marguča pa sta bila usodna Avstrijca, vodilni v svetovnem pokalu Benjamin Karl oziroma veteran Sigi Grabner. Slovenski dvoboj med Koširjem in Flandrom je bil izenačen, a je nekdanji svetovni prvak unovčil izkušnje in na koncu reprezentančnega kolega premagal.

Pri ženskah je drugič letos zmagala Švicarka Patrizia Kummmer pred Rusinjo Jekaterino Tudegeševo. Glorija Kotnik je zasedla 30. mesto.