Filip Flisar si je zgradil tudi prepoznavno zunanjo podobo. Foto: BoBo
Filip Flisar si je zgradil tudi prepoznavno zunanjo podobo. Foto: BoBo
Filip Flisar
Flisar že razmišlja o olimpijskih igrah, ki bodo čez dve leti v Sočiju. Foto: BoBo
Prvi brki sezone

Kros je mlad šport in še nima serijskih zmagovalcev. Slovenski as ne izključuje možnosti, da bi prav on postal prvi: "Zakaj pa ne. S svojimi brki sem prepoznaven, gojim svojevrstno zunanjo podobo, med tekmovalci sem priljubljen in spoštovan, saj se z nikomer ne prepiram, radi me imajo tudi navijači. Seveda pa so glavni razlog, zakaj nekdo postane zvezda, njegovi rezultati. Sam bom poskušal vse, da dobim čim več tekem," je optimist Flisar, ki je zvezdniško vlogo za trenutek okusil že v Grindelwaldu: "Med novinarji je bilo zame veliko zanimanja, tudi med tujimi. Vsi so hoteli vedeti, kako mi je vse to uspelo. Pa tudi zanimanje javnosti za moj šport je vse večje, kar kaže visoka gledanost tekem, ki jih prenaša televizija."

Mama mu kljub tragediji zaupa
Flisar na lovorikah ne misli zaspati, pa tudi mama, ki bedi nad njegovo športno potjo, mu po tragediji v Grindelwaldu, ko se je smrtno ponesrečil njegov prijatelj Nick Zorcic, ni prepovedala ukvarjanja z nevarnim športom. "Mama ima zaupanje vame. Ve, da grem včasih prek meje, toda prav tako ve, česa sem sposoben. V mojih vragolijah me spremlja že od otroštva, tako da se zame ne boji," je dejal Flisar, ki v skupni zmagi vidi dodatno motivacijo za naprej: "Ko si v vrhu, ti motiva za trening ne zmanjka. Sam že razmišljam o naslednji sezoni, seveda si želim ubraniti skupno zmago, še večji cilj pa mi predstavlja svetovno prvenstvo. Tudi o olimpijskih igrah že razmišljam, a svojih bodočih dosežkov ne bi napovedoval."

"Na Lovšeta ne želim izvajati pritiska"
Flisar od slovenske zveze ni dobil praktično nobene pomoči, a po srečanju z Lovšetom, ki mu je obljubil nagrado za osvojeni svetovni pokal, pomoč pri zagotavljanju sredstev za naslednje leto in pomoč pri iskanju sponzorjev, je bolj optimističen: "Jasno je, da potrebujem pomoč, na vse pa gledam pozitivno, tako tudi na odnos z zvezo. V naslednjih tednih se bova z gospodom Lovšetom usedla in vse dogovorila, nikakor pa nanj ne želim izvajati pritiska. Koliko denarja sem letos zapravil, niti ne vem. Izgubil sem namreč nadzor nad zapravljanjem, vem, da sem moral segati v kuverte, ki sem jih dobival kot nagrado za uspehe."

Želja: Trening na južni polobli
Velika želja Flisarja je, da bi poleti lahko odšel na priprave na južno poloblo. "Doslej si česa takega nisem mogel privoščiti, upam, da si bom to kdaj lahko. Imam še kar nekaj rezerv, ker nekaj stvari lahko še izboljšam. Predvsem tu mislim na štart in še nekaj drugih malenkosti, ne bi bilo slabo, da bi imel fizioterapevta, kot ga imajo drugi. Pa tudi v smučarskih očalih imam rezerve," ni mogel brez svojega prepoznavnega humorja zmagovalec svetovnega pokala, ki veliko počitka ne bo imel: "Naše priprave so povsem enake, kot jih imajo alpski smučarji. Že kmalu me čakajo testiranja, kondicijske priprave in podobno."

Sponzorji že kažejo zanimanje
Lovše je povedal: "Veseli me to, da so bila odrekanja nagrajena z rezultatom tudi v tej disciplini. Upam, da bomo vsi skupaj lahko odprli novo poglavje, zaenkrat pa lahko rečem, da sta za Filipa že pokazala interes dva sponzorja."

Prvi brki sezone