Filip Flisar je v Švici na obeh tekmah izpadel v osmini finala. Foto: EPA
Filip Flisar je v Švici na obeh tekmah izpadel v osmini finala. Foto: EPA
Flisar v Švici končal na 30. mestu

a pokala v Arosi Filip Flisar slabo startal. Zaostanka na progi mu ni uspelo nadoknaditi in v svoji skupini osmine finala je zasedel osmo mesto.

Svetovni prvak je imel na papirju tokrat lažje delo v osmini finala, a po slabem startu ni bilo priložnosti za prehitevanje, tudi sicer pa je Mariborčan naredil na progi nekaj napak in se ni vključil v boj za četrtfinale, v katerega sta iz skupine napredovala Rus Sergej Ridzik in Nemec Paul Eckert. Od Flisarja je bil hitrejši še Rus Jegor Korotkov. Na koncu je Flisar zasedel 30. mesto, v petek je bil 21. Blaž Ogorelc se v kvalifikacijah ni uvrstil na tekmo.

Ridzik je prišel v finale in končal preizkušnjo na drugem mestu. Tako kot v petek je zmagal Victor Öhling Norberg. To je četrta zmaga Šveda v karieri. Tretji je bil Nemec Daniel Bohnacker. Naslednji teden se karavana seli na Švedsko, kjer bosta dve tekmi v Areju.

Öhling Norber vodi tudi v svetovnem pokalu. Pet tekem pred koncem je Flisar z 49 točkami na 25. mestu. Ogorelc letos še ni osvojil točk.
"Dejstvo je, da nisem bil dober"
"Arosa, v kateri sem tekmoval prvič, ne bo ravno moja priljubljena destinacija. Vse mi je šlo narobe. Štarti, prijatelj se mi je težko poškodoval, nič ni bilo po mojih željah. Pride taka tekma, kaj hočemo. Tudi proga je bila 'brez veze', škoda, da take proge sploh delajo. Bila je ozka, prehitevanj ni bilo, lahko bi se končala že po prvem zavoju, saj se v nadaljevanju vrstni red ni spreminjal. To ni zanimivo niti za nas, kaj šele za gledalce, ki so prikrajšani za razne vragolije na progi. To ni bistvo krosa. A na položaj se je najlažje razburjati, dejstvo je, da nisem bil dober, in tako pač je. Nisem razočaran, pri nas ni tako kot pri alpincih, pri nas je redko kdo ves čas sezone v ospredju. Enemu bolj ustreza taka proga, drugemu drugačna," je dejal Flisar, ki se že v ponedeljek odpravlja na novo tekmo v Aare.

Pri ženskah je še drugič zmagala Flisarjeva prijateljica in partnerica na treningih, Švicarka Fanny Smith.

Flisar v Švici končal na 30. mestu