Filip Flisar je na začetku sezone v zelo dobri formi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Filip Flisar je na začetku sezone v zelo dobri formi. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Po zmagah v skupini osmine finala in četrtfinala je izpadel v polfinalu, v katerem sta ga prehitela Francoz Bastien Midol in Avstrijec Johannes Rohrweck.

Mariborčan je tako nastopil v malem finalu, v katerem je premagal Švicarja Alexa Fivo, Francoza Terencea Tchiknavoriana in še enega Švicarja Jonasa Lenherra.

V velikem finalu je zmagal Francoz Jean Frederic Chapuis pred Kanadčanom Bradyjem Lemanom, Rohrweckom in Midolom.

Tveganje v polfinalu se ni izplačalo
"Smučal sem izredno dobro. V vseh vožnjah sem bil prvi, in to z veliko prednostjo, žal pa sem v polfinalu pri štartu naredil napako, ki me je stala še boljše uvrstitve. Štart mi je danes odlično uspeval, v polfinalu pa se mi edinkrat tveganje na štartu ni izplačalo, za malenkost sem zgrešil in pristal na grbini. To mi je odvzelo hitrost, znašel sem se v ozadju, naprej pa nisem mogel. Vseeno pa je bolje, da se mi je to zgodilo v polfinalu kot v četrtfinalu. Stresa zaradi tega ni, jutri bom to poskušal popraviti,"
je imel cmok v grlu svetovni prvak, ki se je hitro spoprijateljil s progo, ki so jo prireditelji nekoliko spremenili, in dosegel svoj najboljši rezultat v tem kraju, do zdaj je bil najboljši 11.

Flisar je bil na prvi tekmi v Innichenu edini slovenski predstavnik, Blaž Ogorelc se mu bo pridružil na nedeljski tekmi.