Tina Maze je januarja spet v vrhunski formi. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Tina Maze je januarja spet v vrhunski formi. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Mazejeva in Schildova o vtisih po slalomu v Zagrebu
Mazejeva v skupnem seštevku že na tretjem mestu

Na petem slalomu sezone ni bilo na štartu niti ene Hrvatice, a se je vseeno zbralo veliko gledalcev, kar je omenila tudi Črnjanka in nato z besedami obnovila tekmo: "Dobro sem smučala, vendar je Marlies Schild trenutno boljša. Vesela sem, da se moja forma izboljšuje in da sem v slalomu boljša od vseh drugih tekmovalk. V skupnem seštevku sem zdaj že povsem blizu samemu vrhu. Zavedam se, da sem lahko med najboljšimi tudi na koncu, toda trenutno ne gledam toliko na to, grem iz tekme v tekmo."

Želi si tudi zmage
Letos je prav vse slalome dobila Marlies Schild, ambiciozna Črnjanka si želi tudi zmage, a ostaja realna: "Želim si, da bi stopila tudi na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, vendar pa je v slalomih za zdaj Schildova boljša. Na vrh je zato mogoče le, če na tekmi ne narediš nobene napake."

Formo je treba preseliti v druge discipline
Tina Maze se je po zaslugi odlične forme v slalomu (osvojila je 287 od 390 svojih točk) v skupnem seštevku svetovnega pokala prebila že na tretje mesto. "V veleslalomu ni vse tako, kot je potrebno. Upam, da bom energijo, ki sem jo po dobri seriji dobila v slalomih, prenesla tudi v druge discipline. Osredotočili smo se na slalom, in to dobro opravili na tekmah. Zdaj nas čakajo tekme v hitrih disciplinah, in upam, da bom nastopala bolje, kot sem v Severni Ameriki."

Ne bo nastopala v hitrih disciplinah
Schildova je po 32. slalomski zmagi v karieri povedala: "Slalom, v katerem sem trenutno najboljša, je nepredvidljiva disciplina. Ena napaka lahko pomeni tudi odstop. Poleg tega tekmice ne počivajo. Gotovo si Tina Maze zelo želi zmagati. Vse bolje nastopa, naslednji slalom pa bo v njeni domovini. Sama bom skušala nadaljevati z zmagovitim nizom. Čeprav se zavedam, da nimam možnosti za skupno zmago v svetovnem pokalu, kljub temu ne načrtujem nastopov v hitrih disciplinah. Imam dva tedna časa za priprave na naslednji tekmi v tehničnih disciplinah. Upam, da bosta v Mariboru, kjer zelo rada nastopam. Sicer pa letošnja sezona poteka kot po maslu. Temelje zanjo sem napravila poleti, ko sem imela izvrstne treninge."

Zagreb bo v četrtek gostil še moški slalom.

Skupni vrstni red (11/40):           
 1. L. VONN            ZDA        641
 2. M. SCHILD          AVT        540
 3. T. MAZE            SLO        390
 4. A. FENNINGER       AVT        368
 5. V. REBENSBURG      NEM        336
 6. M. HÖFL-RIESCH     NEM        326
 7. E. GÖRGL           AVT        305
 8. K. ZETTEL          AVT        255
 9. M. KIRCHGASSER     AVT        236
10. M.PIETILAE HOLMNER ŠVE        234
...                                  
52. I. ŠTUHEC          SLO         43
78. M. FERK            SLO         14
95. A. DREV            SLO          6
 
 

Mazejeva in Schildova o vtisih po slalomu v Zagrebu
Mazejeva v skupnem seštevku že na tretjem mestu