Filip Flisar je bil odličen v osmini finala v četrtfinalu, medtem ko v polfinalu ni mogel na mesti, ki bi mu prinesli nastop v finalu. Foto: EPA
Filip Flisar je bil odličen v osmini finala v četrtfinalu, medtem ko v polfinalu ni mogel na mesti, ki bi mu prinesli nastop v finalu. Foto: EPA

32 najboljših smučarjev sezone v smučarskem krosu je v Megevu nastopilo na prvi izmed dveh finalnih tekem svetovnega pokala. Filip Flisar je v dopoldanskih kvalifikacijah, ki so določile skupine in startna mesta v izločilnih bojih, zasedel enajsto mesto. Tako v osmini finala kot v četrtfinalu je prikazal vrhunska nastopa in trojico tekmecev pustil za seboj. V polfinalu se je spopadel s francoskima predstavnikoma Bastienom Midolom in Jeanom Fredericom Chapuisom ter z Nemcem Simonom Sticklom. Bil je tretji, zaostal je za Francozoma. V malem finalu je čez ciljno črto prišel drugi in si zagotovil končno šesto mesto:

"V polfinalu je bil v prvem ovinku ovinek za 180 stopinj. Jaz sem bil na tretjem mestu, Chapuis pa na tretjem - oziroma sva bila blizu. V ovinku se je nato nekako izšlo tako, da je po tem, ko sva se zaletavala, on prišel naprej. Do konca ga nisem mogel prehiteti, tako da sem izpadel. V malem finalu sem bil drugi in zasedel solidno šesto mesto, kar je v redu."

Zmagovalni oder je v celoti pripadel domačinom. Zmagal je Sylvain Miaillier, Midol je bil drugi in Chapuis tretji.

Sobotni izločilni boji se bodo začeli ob 11. uri, Flisar pa bo kot 17. na lestvici svetovnega pokala nosil tudi to startno številko.