Zimski športi
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 38 glasov Ocenite to novico!
Marcel Hirscher
Marcel Hirscher se je marca že šesto leto zapored veselil zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, nato pa si je privoščil kar štirimesečni odmor. Foto: Reuters

Dodaj v

Hirscher glavo odklopil tako, da jo je imel pod vodo

V novi sezoni bo glavni cilj zlato v Pjongčangu
29. julij 2017 ob 08:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Avstrijski smučarski as Marcel Hirscher se je pred začetkom priprav na olimpijsko sezono dobro spočil, po štirih mesecih premora pa se spet vrača na sneg.

28-letni Hirscher si je po zadnji sezoni, v kateri je šestič zapored osvojil veliki kristalni globus in dve zlati medalji na svetovnem prvenstvu, vzel daljši odmor. Na snegu ni bil štiri mesece, v tem času je bil tudi nedosegljiv za medije. Tri mesece pred začetkom svetovnega pokala (veleslalom v Söldnu, tradicionalni uvod v novo sezono, bo 29. oktobra) je v domačem Annabergu veliki množici novinarjev povedal, kaj je počel med odmorom in kaj pričakuje od naslednje sezone.

Daljši odmor je nujno potreboval. V zadnjih desetih letih je namreč živel le za smučanje, zato je želel za daljše obdobje odklopiti glavo od snega. Med drugim je deset dni preživel v Indijskem oceanu, kjer se je predvsem potapljal: "Imeti glavo pod vodo je za gamsa, kot sem jaz, velik izziv."

Na kondicijske priprave seveda ni pozabil. Zatrjujejo, da je dobro pripravljen. Zdaj se vrača na sneg, v naslednjih dveh tednih bo opravil testiranja z novimi veleslalomskimi smučmi, ki imajo manjši stranski lok. Če bo vreme dopuščalo, bo treniral na avstrijskih ledenikih, morda bo odšel tudi na južno poloblo. Zaveda se, da je konkurenca med njegovim odmorom pridno trenirala. "Henrik Kristoffersen in Alexis Pinturault sta bila vso pomlad na smučeh, kar pomeni, da sem dva meseca v zaostanku."

Na vprašanje, ali bo sezona 2017/18 njegova zadnja, ni dal konkretnega odgovora, nedvomno pa bo v novo sezono vstopil predvsem z mislijo, da februarja v Pjongčangu osvoji zadnjo lovoriko, ki mu manjka: naslov olimpijskega prvaka.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
borchica
# 29.07.2017 ob 10:41
Na pou Slovenc

Pač ne prebereš, če te ne zanima. Veliko nas je z veseljem to prebralo.
Drugače pa Dragiča še niti na pripravah ni in jutri ne bo igral...
SLOBloodPatriot
# 29.07.2017 ob 10:36
"Imeti glavo pod vodo je za gamsa, kot sem jaz, velik izziv."

Hahaha ta izjava pa zmaga.:))

Ja še točno 3 mesece nas čaka do začetka belega cirkusa. Že komaj čakam, dajmo naši smučarji!
Bubi-Schumi
# 29.07.2017 ob 16:27
Vrhunska fizična pripravljenost in brutalna moč sta po pričakovanjih že tu. Sedaj pa še uspešen prehod na sneg, predvsem s temi novimi veleslalomskimi smučmi, za katere so šli pravila glede stranskega loka spreminjat kar pred olimpijsko sezono... To sezono bo imel lepo priložnost za zlato olimpijsko medaljo v obeh paradnih tehničnih disciplinah, visoko pa bo kotiral tudi v kombinaciji. In še napad na sedmi zaporedni VKG. Srečno Marcel!
as_kgarnett
# 29.07.2017 ob 12:33
Hirscher bo dobil kar že čaka celo kariero - zlato olimpijsko medaljo, bodisi v veleslalomu ali slalomu, in če jo res dobi pol se bo pa upokojil.
morgenstern
# 29.07.2017 ob 16:32
najboljši smučar po juretu koširju
Na pou Slovenc
# 29.07.2017 ob 11:48
Aha ok imas prav Borchica, sem zdj preveril na strani Delo, da se bo pridruzil sele tretjo tekmo, bom od zdaj naprej še kaksno drugo stran razn slo mmc preveril!
Na pou Slovenc
# 29.07.2017 ob 11:26
borchica

No vidis to bi bila zame veliko bolj koristna novica, sem pa šele zdj zvedu od tebe! Ce bi to prej vedu ne bi kupu karte za jutrišnjo tekmo, saj mi je bila zelja videti ko bosta prvic skupaj zaigrala Goran in Luka. Borchica od kje tebi ta info,je to preverjeno?
miki_miska
# 29.07.2017 ob 10:44
Prav nic ne bi bil razocaran ce Marcel pocasi preda titulo v skupnem sestevku in osvoji to zlato medaljo na koncu. Ceprav meni avstrijci niso po godu, pa sem vedno z veseljem stiskal pesti za Marcela in Herminatorja
Na pou Slovenc
# 29.07.2017 ob 08:27
Pa koga to zanima,dejte mal vec novic o nasih športnikih! Ravno tako si ne predstavljam da bi nasi sosedje jodlarji zdj sred poletja objavil članek o Ilki, ker je šla na dopust na karibe! Drgac je pa jutr prva pripravljalna tekma moške reprezentance kjer bosta prvic zaigrala Doncic&Dragić, tko da loh tud ksn clank o tem.... Hvala :)
Izbor
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Jurij Tepeš
34
24. marec 2018 ob 11:10 Dopusta in dirkanja z avtomobili ne bo. Ne vem, kako bo s službo na policiji, ker nimam dovolj dobrih rezultatov. Čaka me finančno težko leto.
Več novic ...
Kazalo