Od svetovnega prvenstva, ki bo februarja v ZDA, smučarke loči še sedem tekem. Foto: Reuters
Od svetovnega prvenstva, ki bo februarja v ZDA, smučarke loči še sedem tekem. Foto: Reuters
Maze: Nisem smučala kot bi morala

Festival hitrih disciplin v Bad Kleinkircheimu, Cortini in St. Moritzu bo presekal le slalom v Flachauu 13. januarja.

Skupni vrstni red (14/33):
1. T. Maze Slo 777 točk
2. M. Shiffrin Zda 545
3. A. Fenninger Avt 487
4. K. Zettel Avt 418
5. F. Hansdotter Šve 359

"Prišlo je veliko navijačev, ki so si želeli moje zmage. To sem čutila, tudi sama pa sem želela biti prva. Sem razočarana, ker nisem dala navijačem tistega, kar so želeli in sem želela tudi sama. Žal mi danes ni šlo. V zadnjih dveh tednih se počutim zelo utrujena, tudi zaradi nedavne bolezni, ki sem jo prebolela. Ta trenutek sem preveč razočarana, da bi lahko pogled usmerila naprej. Naslednje tekme so mi sicer všeč, na avstrijsko Koroško bo prišlo tudi veliko navijačev," je tekmo nad Zagrebom podoživela Mazejeva.

Prepotrebnega počitka ne bo. Že v sredo čaka dekleta prvi trening smuka v Bad Kleinkircheimu, kjer bo zaradi bližine avstrijske Koroške konec tedna zagotovo tudi veliko slovenskih navijačev.

Mazejeva še vedno trdno drži skupno vodstvo, dobila pa je novo prvo zasledovalko. Po zmagi je to zdaj Mikaela Shiffrin, ki za Črnjanko zaostaja za 232 točk. Američanka ne tekmuje v hitrih disciplinah, zato so oči bolj uprte v branilko naslova Anno Fenninger, ki si januarja obeta kopico točk. Avstrijka za Mazejevo zaostaja za 290 točk.

Po 14 tekmah slovenska šampionka za dosežki iz rekordne sezone 2012/13 zaostaja le za 142 točk.

Maze: Nisem smučala kot bi morala