Pavli Čebulj bo očitno postal direktor alpskih disciplin. Foto: BoBo
Pavli Čebulj bo očitno postal direktor alpskih disciplin. Foto: BoBo

47-letni Čebulj ima bogate trenerske izkušnje, v zadnjih letih pa se je dokazoval z delom v skandinavskih reprezentancah. Tako je bil trener v švedski in nazadnje norveški reprezentanci, kjer je sodeloval tudi z norveškim smučarskim asom Akslom Lundom Svindalom, pred tem je deloval tudi v islandski ekipi. Čebulj je bil eden izmed sedmerice, ki se je odzval na poziv k evidentiranju kandidatov za direktorja panoge.

Pogajanja z Massijem še potekajo
Na dnevnem redu ponedeljkove seje alpskega odbora je tudi razprava o sodelovanju z italijanskim arhitektom uspehov slovenske šampionke Tine Maze Andreo Massijem, ki se z vodstvom smučarske zveze pogovarja o morebitnem sodelovanju, potem ko se je Mazejeva odločila za enoleten tekmovalni premor.

Direktor smučarske zveze Jurij Žurej bo predstavil tudi finančno poročilo za sezono 2014/2015, kar je bil eden od sklepov konstitutivne seje alpskega odbora, na kateri so za predsednika strokovnega sveta alpskih disciplin imenovali Grego Berganta, ki bo opravljal tudi funkcijo Klančnikovega namestnika. Ta seja je bila 7. aprila, po tem ko je Klančnik na seji alpskega zbora dobil mandat za položaj predsednika zbora in odbora.