Zimski športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 18 glasov Ocenite to novico!
Boštjan Kline
Boštjan Kline, ki je v zadnji sezoni prvič zmagal v svetovnem pokalu, je s kondicijskimi pripravami naredil temelje za novo sezono, kmalu pa sledijo prvi treningu na snegu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
VIDEO
Smučarji so se potili tud...
VIDEO
Smučarji na plaži trenira...

Dodaj v

Kline priznal, da nekaterih vaj ni mogel narediti do konca

Kondicijski trening uspel, naslednja postaja Stelvio
22. junij 2017 ob 14:35
Solkan - MMC RTV SLO, STA

Alpski smučarji so končali sklop kondicijskih priprav na Primorskem. Trenirali so tudi v Gradežu, kjer je temelje za šampionske izide nekoč postavljala Tina Maze.

Pod vodstvom in nadzorom glavne kondicijske trenerke Nike Radjenović, s katero so že sodelovali, so zadnje štiri tedne trenirali člani ekipe za hitre in tehnične discipline za svetovni pokal Boštjan Kline, Klemen Kosi, Štefan Hadalin, Martin Čater, Miha Hrobat, Žan Grošelj, Jakob Špik in Tilen Debelak.

"Fantje so super, so zelo motivirani, vsi se zavedajo, da lahko v prihajajoči olimpijski sezoni dosežejo svoje sanje," je na novinarski konferenci v Solkanu po dopoldanskem treningu, ki se je v Gradežu končal s kopanjem v morju, povedala Radjenovićeva, ki je zadnji mesec poskušala čim bolj utruditi fante, kar ji je uspelo.

Trenirali so od jutra do večera v fitnesu, na kolesu, na stadionu, usedli so se tudi v kajake in veslali po Soči, kolesarili so z gorskimi kolesi, odpravili so se tudi do Gradeža, kjer so trenirali in tekli na plaži na mivki.

Gradež je bil tudi morska postaja najuspešnejše slovenske alpske smučarske vseh časov Tine Maze, vodja njene ekipe Andrea Massi pa je tekmovalce, ko je bil sodelavec Smučarske zveze Slovenije, prav tako popeljal do Gradeža.

"Že prvi dan sem bil utrujen. Vse vaje, ki nam jih je Nika naložila, sem dokončal, je pa res, da sem pri veliko vajah trpel. V tistih trenutkih imaš v glavi cilj, da iztisneš iz sebe tiste odstotke, ki jih drugače mogoče ne bi. Najtežja je bila pa joga, ki smo jo imeli na plaži. Pri enih vajah dejansko nisem mogel držati več, da me je tako vse peklo in bolelo, nisem mogel nadaljevati, kot je želela učiteljica joge. Nisem bil edini, eni so bili še bolj 'zakrčeni' in sploh niso mogli narediti določenih vaj," je "mučenje" opisal Boštjan Kline.

Najboljši slovenski slalomist Štefan Hadalin je zamenjal opremljevalca smuči: "Sedaj grem na Rossignol. Z novo opremo in serviserjem – to je bilo tudi ključno, da sem se odločil za menjavo – grem prvič na sneg v ponedeljek. V menjavi vidim svoj potencial, ki ga še lahko vnovčim v veleslalomu. Za prihodnost je to sigurno dobra naložba."


V Čile tudi Ilka Štuhec

Tekmovalce zdaj čaka teden aktivnega premora, ko bodo počivali in trenirali, vendar v manjšem obsegu in z manjšo intenzivnostjo, nato sledi individualni trening, konec julija se bodo člani ekipe za hitre discipline odpravili na Stelvio, kjer bo ob koncu leta spet smukaška preizkušnja za svetovni pokal. Odhod na južno poloblo v čilsko La Parvo sledi 24. avgusta. V Čilu, kjer bodo trenirali en mesec, se bo smukačem tako kot lani pridružila Ilka Štuhec.

Kranjec, Perko in Šporn trenirajo ločeno
Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec trenira ločeno v sodelovanju z Mitjo Bračičem, ločeno se pripravljata tudi veterana Rok Perko in Andrej Šporn, ki se bosta v skladu z odločitvijo vodstva reprezentance ekipi za svetovni pokal pridruževala s kritjem lastnih stroškov.

Ekipo za tehnične discipline, v kateri sta Kranjec in Hadalin, že v ponedeljek čaka odhod na prelaz Stelvio za tri dni, 23. julija sledi smučanje v Saas Feeju ter 10. avgusta odhod v argentinsko Ushuaio, kjer se bosta Kranjcu in Hadalinu pridružila tudi Jakob Špik in Žan Grošelj. V Argentini bodo predvidoma 27 dni.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
stariplenk
# 22.06.2017 ob 15:39
Tako kot je že Fs napisal - naslov je zavajujoč in lahko bi se bral kot "Naši smučarji so lenuhi". Vemo pa, da imajo zadnja leta brutalne fizične priprave, ki se konec koncev kažejo tudi v dobrih rezultatih v zadnjih sezonah.
Voly
# 22.06.2017 ob 15:47
Če hočeš biti v hitrih disciplinah konkurenčen, moraš biti gora mišic, pa tudi nekaj špehca mora biti, da je pri spustu večja brzina. Seveda pa ne preveč, ker potem izgubiš občutek za vijuganje, ki ga je tudi v hitrih disciplinah nekaj.
So pa tudi v naši ekipi dojeli, da moraš poleti fizično garati do onemoglosti, če hočeš, da si konkurenčen.To jih je pa naučil Massi.
Fs
# 22.06.2017 ob 15:09
Kline priznal, da nekaterih vaj ni mogel narediti do konca

"Vse vaje, ki nam jih je Nika naložila, sem dokončal," je "mučenje" opisal Boštjan Kline.
trolicnez
# 22.06.2017 ob 15:29
Uff, perka bo pa kar drago prisla tale sezona. Za vse svoje nastope sam kriti stroske, ne vem...
Emmure
# 22.06.2017 ob 17:37
drg..daj prosim lepo nehaj...to kar je on naredo ti nedeš nikul..svasta
Voly
# 22.06.2017 ob 18:02
cartekmedo
Nikoli, ampak res nikoli nisem proti Mariborčanom, če v kateremkoli športu zastopajo Slovenijo v tujini!
Zato te prosim, da se v prihodnje zadržiš takšnih komentarjev, ker so zlonamerni.
Ples
# 22.06.2017 ob 15:41
@Fs
Najtežja je bila pa joga, ki smo jo imeli na plaži. Pri enih vajah dejansko nisem mogel držati več, da me je tako vse peklo in bolelo, nisem mogel nadaljevati, kot je želela učiteljica joge.

Naslov je čisto ok.
Pinko Palinko
# 22.06.2017 ob 15:22
Temu se po novem reče alternativna dejstva.
Bubi-Schumi
# 22.06.2017 ob 20:30
Prav je tako, da se posvečajo fizični pripravljenosti. Za vzgled jim je lahko 6-kratni (zaporedni) dobitnik velikega kristalnega globusa, ki temu posveti ogromno časa in recimo gre zaradi tega precej kasneje trenirat na sneg kot ostali. Skozi sezono pa izredno konstanten z brutalno močjo.
Ska'ara
# 22.06.2017 ob 18:18
In on se temu čudi?
Fant res nima zavidljive, še manj pa športne postave.
Sicer pa, če bodo rezultati pravi, je lahko šunka.
REsnica
# 26.07.2017 ob 11:54
Janko bi lahko bil specialist za šport...če bi ga seveda spremljal in razumel.
bruhnmici
# 11.07.2017 ob 19:51
Pridni! Zobe stisnte in natrenirajte se, da bo zdravje zdržalo in da pade kakšen super rezultat. Pozimi se pa spomnimo na vaš"znoj in solze", brez katerih bi bili zgolj na kavču, tako kot smo mi. Srečno!
RazorBack
# 23.06.2017 ob 18:15
zan kranjec pa z mitjo bracicem in kliknil sem na X

grem raj mal spucat cimr mk lega
cartekmedo
# 23.06.2017 ob 17:58
Voly, spomnim se,da si pod nogometom to napisal . Prav,naj ti bo in pozabi.
Zetes
# 23.06.2017 ob 14:40
Ampak, on je specialist za drsalne dele. (kar je diskreten izraz za - smučarje, ki so debeli, in jih po ravnini hitreje nese, kot bolj športne smučarje)
Janko1973
# 01.07.2017 ob 16:39
Šalabajzarji Massijevega tempa niso mogli dohajati. Logična posledica so bledi rezultati, važno je le, da ''Mi imamo se fajn, če vam prav je al ne, mi imamo se fajn...
Turistična agencija SZS
Janko1973
# 01.07.2017 ob 16:40
On je predvsem specialist za budžet pokurit...
drg
# 22.06.2017 ob 17:08
No ja .. nekje sem gledal slike in Boštjan ima kar fajn bauh. Sej vem, da smukači niso lih izklesani, samo .. tisto je izgledalo daleč od kakšnga vrhunskega športa.
cartekmedo
# 22.06.2017 ob 16:06
Vao Voly, se čudim ,da nisi Klineta pošpukal ,ker je Mariborčan??
iluvatar
# 22.06.2017 ob 15:22
debelumpek.je
Izbor
Kazalo