Tina Maze zadnje dni ne skriva, da veliko razmišlja o Sočiju, kjer je veliki cilj boj za zlato olimpijsko medaljo, ki je še zadnja manjkajoča lovorika v zbirki Črnjanke. Foto: BoBo
Tina Maze zadnje dni ne skriva, da veliko razmišlja o Sočiju, kjer je veliki cilj boj za zlato olimpijsko medaljo, ki je še zadnja manjkajoča lovorika v zbirki Črnjanke. Foto: BoBo
Hansdotterjeva dobila 50. Zlato lisico
Po odstopu Črnjanka z nasmehom v Soči

"Ni šlo, danes nisem opravila svojega dela dobro. Za popoln dan mora vse 'štimati'. Vseeno mi ta podpora navijačev res pomeni veliko," je po tekmi 50. Zlate lisice v Podkorenu začela pogovor za TV Slovenijo Tina Maze.

"Tudi takšni dnevi pridejo"
"Nisem bila prava. Težko je bilo smučati. A tudi takšni dnevi pridejo,"
je bila odkrita 30-letna Črnjanka, pri kateri je bilo že takoj v 1. vožnji vidno, da to ni njen dan. Na prvi progi je dosegla daleč najslabši čas med slalomskimi prvokategornicami, saj je po polovici slaloma zaostala dve sekundi in 15 stotink za vodilno, Mikaelo Shiffrin. Prva, ki je v nedeljo zaostala za Mazejevo, je bila šele tekmovalka s številko 21. V finalu se napad ni odvijal po željah navijačev, ob zaostanku, s katerim bi izgubila okoli pet mest, pa je še naredila napako dve vratci pred ciljem in odstopila.

Mariborsko Pohorje boljše zanjo
"Kranjska Gora mi ni bila nikoli pisana na kožo in mi očitno tudi nikoli ne bo. Če stvari niso, niso, sem že tisočkrat povedala. Maribor je zame očitno boljši,"
je priznala Mazejeva, da se še vedno ni spoprijateljila s progo Podkoren, kjer je na petih tekmah za svetovni pokal njen najboljši izid 4. mesto iz slaloma januarja 2012. Na Pohorju v Mariboru je Črnjanka v karieri zmagala že trikrat, še dvakrat pa je osvojila drugo mesto. Na lanski 49. Zlati lisici je bila tako v veleslalomu druga, dan zatem pa je slavila v slalomu.

Najslabša forma ravno v slalomu
"Forma v slalomu pač ni taka, kot bi si želela. Medtem ko veleslalom smučam bolje. Žal mi je, da včeraj ni bilo tekme. Sicer pa čestitke organizatorjem, ker so v takih razmerah pripravili progo in da je 50. obletnica Zlate lisice zaključena,"
je lanska zimska kraljica potrdila, da je v letošnji zimi slalom njena najslabša disciplina.

"Moje misli so res bolj tam kot tu. Se jih veselim. Kljub odstopu čutim eno pozitivnost pred olimpijskimi igrami, veselim se jih, saj vem, da smučam dobro, in jih pričakujem z optimizmom," je dobro razpoložena in nasmejana Mazejeva sklenila pogovor v ciljni areni za TV Slovenija.

Ferkova: Doma s sproščenostjo do točk
"Po drugi vožnji sem si želela višje. Glede na svoje zadnje slalome moram biti zadovoljna. Vesela sem, da sem bila na domači tekmi bolj sproščena in da sem osvojila točke, kar je dobra popotnica za olimpijske igre,"
je po prvih slalomskih točkah sezone za 26. mesto dejala Maruša Ferk.



Hansdotterjeva dobila 50. Zlato lisico
Po odstopu Črnjanka z nasmehom v Soči