Klemen Bauer je na zasledovalni tekmi pridobil tri mesta. Foto: Tomaž Šušteršič
Klemen Bauer je na zasledovalni tekmi pridobil tri mesta. Foto: Tomaž Šušteršič
Simon Kočevar
Simon Kočevar je osvojil bronasto medaljo.

Na 10-kilometrski preizkušnji je bil z enim zgrešenim strelom najhitrejši Italijan Lukas Hofer. Drugi je bil Slovak Tomas Hasilla (+26,8), tretji pa Kočevar, ki je enkrat zgrešil in v cilju zaostal pol minute. Po zadnjem strelskem postanku je Kočevar za vodilnim Hoferjem zaostajal le dobri dve sekundi.

Bauerju (+46,4) je medaljo vzelo slabo streljanje, saj je imel tri zgrešene strele. Na današnji zasledovalni preizkušnji je Bauer s prednostjo 9,4 sekunde zmagal, zgrešil je tri strele (1, 0, 1, 1).
"Naslov sicer ni osvojen v tisti najmočnejši konkurenci, kot smo jo vajeni pozimi, je pa vendarle naslov svetovnega prvaka. Z mojo udeležbo na svetovnem prvenstvu smo želeli na tekmah bolj preizkusiti nov pristop k streljanju, kot pa postavljati v ospredje rezultat. Zame je to tudi prva zmaga na svetovni ravni, zato bo prav gotovo dobra spodbuda za naprej. Včeraj sem naredil še nekaj starih strelskih napak, ki pa sem jih danes že v veliki meri odpravil. Tako zgodaj poleti še nikoli nismo zares tekmovali, zato je bila prva tekma kar precejšen šok za organizem, ki še ni navajen takšnih naporov. Zame pride pravi odmor šele v naslednjem tednu, zato bo počitek dobrodošel. Moj glavni poletni cilj pa ostaja pisanje diplome in zaključek študija na Fakulteti za šport," je razkril poletna pričakovanja Bauer.

Konkurenca ni bila velika. Večinoma so nastopili tekmovalci, ki pozimi niso v vrhu.