Srečko Medven z navdušenjem pričakuje tekmovanje v Kranjski Gori. Foto: Simon Maljevac
Srečko Medven z navdušenjem pričakuje tekmovanje v Kranjski Gori. Foto: Simon Maljevac
Ted Ligety
Ted Ligety je v Kranjski Gori zmagal že šestkrat. Foto: EPA

Organizatorjem 54. tekmovanja za Pokal Vitranc bo šlo na roko tudi vreme, saj je vremenska napoved ugodna, tako da se obeta nova vrhunska prireditev z odličnimi razmerami na tekmovalni progi, na kateri se bodo tik pred koncem sezone svetovnega pokala v Meribelu v Franciji pomerili najboljši alpski smučarji.

Ključne podatke poslali po elektronski pošti
"Proga, na kateri bo potekalo tekmovanje, je zasnežena z zadostno količino naravnega in kompaktnega snega. Glede na veliko zaupanje, ki ga uživamo pri Mednarodni smučarski zvezi, je bila tokratna snežna kontrola nekoliko nenavadna, saj je potekala na daljavo. Kontrolo je dejansko opravil vodja kranjskogorskega tekmovanja Aleš Vidic, ki je vse ključne podatke o debelini in trdoti snežne podlage, kakovosti ter temperaturah snega predstavniku FIS-a Emmanuelu Coulderju sporočil kar po elektronski pošti
," je bil na novinarski konferenci zadovoljen generalni sekretar organizacijskega komiteja Pokala Vitranc Srečko Medven.

V koledarju tudi prihodnja štiri leta
Veliko stopnjo zaupanja Kranjski Gori kot tradicionalni postaji svetovne karavane kaže tudi to, da ima Vitranc na koledarju svetovnega pokala zagotovljen termin tekmovanja tudi v prihodnjih štirih letih. "Pripravljeni smo na vse scenarije, tudi na morebitno tropsko vročino, a kakšnih izrednih razmer ni napovedanih, tako da se nam obeta nova lepa prireditev," se je ob tem pošalil Medven.

Želja biti privlačnejši za domače navijače
Edina stvar, ki bi jo organizatorji želeli spremeniti v sicer utečenem in brezhibno organizacijsko izpeljanem tekmovanju, je, da bi Vitranc znova postal še privlačnejši za domače navijače. Manjkajoči magnet so domači tekmovalci, ki bi se borili za najboljših pet mest na obeh tekmah. Največja aduta domače vrste sta Žan Kranjec v veleslalomu in Matic Skube v slalomu, ki pa nimata najboljše popotnice, saj v Kranjski Gori še nista osvojila točk.

Brezplačen vstop z veliko zastavo
Veteranom Mitji Dragšiču, Mitji Valenčiču, Reneju Mlekužu, Urški Hrovat in Alenki Dovžan, ki bi lahko opešani ekipi pomagali na smučišču, so namenili povsem drugačno vlogo, preizkusili se bodo kot manekeni na modni reviji ob predstavitvi novega, še skrivnostnega opremljevalca Smučarske zveze Slovenije. Vsi obiskovalci Pokala Vitranc, ki bodo prinesli na tekmovanje dovolj veliko slovensko zastavo in bodo zagotovili, da bodo z njo spodbujali nastopajoče, bodo imeli brezplačen vstop.