Žan Košir je v lanski sezoni v svetovnem pokalu trikrat stopil na oder za zmagovalce. Foto: Miha Matavž
Žan Košir je v lanski sezoni v svetovnem pokalu trikrat stopil na oder za zmagovalce. Foto: Miha Matavž
Žan Košir
Tekma sezone bo za Koširja na olimpijskih igrah v Sočiju., Foto: Aleš Fevžer

"Je blizu doma, tereni na progi pa so primerni za dober trening alpskega deskanja. Na ledenik se bom vračal v ciklih. Štirim dnem na snegu bodo sledili trije dnevi kondicijskega treninga doma, pa nato znova na sneg," je program dela predstavil drugi deskar v paralelnem slalomu lanske sezone.

Še vedno sodeluje z Oblakom
Tudi letos bo na treningih sodeloval s pomočnikom Gašperjem Oblakom in reprezentančnim kolegom Jernejem Demšarjem. "Zadeva se je obnesla, zato ni razlogov za spremembe, gremo dalje," je odločen Košir, ki se bo morda udeležil tudi kakšnega od treningov ruske reprezentance.

Počakal bo na bolj zimske razmere
V oktobru ga čaka tudi končno testiranje opreme. "Seveda sem testiral že spomladi, toda končne odločitve o opremi želim sprejeti v bolj zimskih razmerah, zato bom še malo počakal," dodaja Košir, ki v novi sezoni načrtuje nove presežke tako v svetovnem pokalu kot na olimpijskih igrah. "Jesen bo težka, treningi na ledenikih so naporni in tudi logistično zahtevni. Situacijo obvladujem, tako da ni razlogov za nezadovoljstvo," je še povedal Žan Košir.