Žan Košir je prišel do sklepa, da odhod na svetovno prvenstvo ni smiseln. Foto: BoBo
Žan Košir je prišel do sklepa, da odhod na svetovno prvenstvo ni smiseln. Foto: BoBo

Tržičan je po sanjski januarski vrnitvi na tekme svetovnega pokala na Rogli, kjer je bil tretji, predolimpijsko sezono nameraval skleniti z veleslalomskim nastopom v Španiji. V zadnjem tednu je opravil ključni del priprav, poleg snežnih in kondicijskih treningov pa je bil zaradi bolečin v ledvenem delu hrbtenice znova primoran v še bolj intenzivno obiskovanje fizioterapij. Po sobotnem zadnjem treningu se je odločil, da ostane doma. Tekme v paralelnih disciplinah bodo v torek (veleslalom) in sredo (slalom).

"Sem v dobri deskarski formi, a zaradi bolečin na desni strani hrbtenice je moje gibanje pri t. i. 'frontside' zavoju (zavoj, ko je deskar nagnjen s prsmi proti terenu, op. a.) omejeno. To pomeni, da nepravilno obremenjujem robnik, posledica pa so prepogosti zdrsi. Položaj se kljub intenzivnim terapijam ni izboljšal," je povedal Košir.

"Kljub dobri formi svetovno prvenstvo žal izpuščam, srebra z Lachtala ne bom branil. Bom pa nadaljeval terapije in upam, da bom nared za državno prvenstvo konec meseca na Rogli," je še dodal. Prihodnji teden bo tako v vlogi "deskarskega ambasadorja" na šolskem državnem prvenstvu na Krvavcu.