Žan Košir se je v izločilnih bojih prebil do velikega finala. Foto: Leon Andrejka
Žan Košir se je v izločilnih bojih prebil do velikega finala. Foto: Leon Andrejka
Odličen začetek sezone za deskarja Koširja

Košir je v velikem finalu izgubil proti Avstrijcu Antonu Unterkoflerju, potem ko ni izpeljal proge. Marguča je v boju za tretje mesto premagal drugi Avstrijec Lukas Mathies.

Košir in Marguč sta blestela že v kvalifikacijah, kjer sta zasedla drugo oziroma peto mesto. Najhitrejši v kvalifikacijah, Avstrijec Ingemar Walder, je bil na koncu deveti.

"Uspeh ima tudi grenak priokus. Mislim, da še nikdar nisem imel lepše priložnosti, da bi zmagal. V finalu mi je šlo odlično, a se mi je tik pred koncem zadnje vožnje na zaključni ravnini zlomila vez, tako da sem ostal brez prve veleslalomske zmage v svetovnem pokalu," je bil s cmokom v grlu zadovoljen Tržičan, ki je vozil taktično zrelo, popolnoma je tvegal le v prvi kvalifikacijski vožnji in zadnji finalni.

Na drugi tekmi sezone svetovnega pokala deskarjev akrobatov v disciplini snežni žleb se je izkazal Tim-Kevin Ravnjak. 17-letnik je po drugem mestu v kvalifikacijah na koncu zasedel sedmo mesto, kar je izenačenje njegove najboljše uvrstitve v karieri.

Brez uvrstitve v izločilne boje so ostali Jernej Demšar (24.) in Jure Hafner (41.) ter Rok Flander in Tim Mastnak, ki sta ostala brez uvrstitve.

Za 30-letnega Unterkoflerja je to prva zmaga v svetovnem pokalu. V ženski konkurenci je zmagala Švicarka Patrizia Kummer. Gloria Kotnik je končala na 34. mestu.

V Carezzi bo v soboto še paralelni slalom.

Odličen začetek sezone za deskarja Koširja