Robert Kranjec, ki se je poškodoval na olimpijskih igrah, naj bi se  skakalni karavani pridružil v Trondheimu. Foto: STA
Robert Kranjec, ki se je poškodoval na olimpijskih igrah, naj bi se skakalni karavani pridružil v Trondheimu. Foto: STA
V Kuopiu se bo nadaljeval boj za rumeno majico

Trener slovenske reprezentance Nejc Frank je pojasnil, da preprosto ni imelo smisla izsiliti celotnega programa. "Zelo močno je začelo snežiti. Veter je bil zelo nekonstanten, obračal se je gor in dol. Potem so bile še težave z merilci vetra, ki so 'zaštekali', nekateri so odpovedali. Na koncu smo se trenerji odločili in predlagali žiriji, da bi bilo bolje, da v torek izpelje kvalifikacije namesto poskusne serije," je dejal Frank in dodal, da so slovenski skakalci dobro razpoloženi:

"Fantje so v redu. Večina je naredila en skok, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar dva, pred Nejcem Dežmanom so odpovedali drugi skok za trening. Vsi poznajo skakalnico, bomo jutri videli, kako in kaj bo."

V torek bodo torej kvalifikacije tik pred tekmo (ob 15.30), po njej pa se bo karavana preselila na Norveško, kjer bosta pred finalom v Planici tekmi v Trondheimu in Oslu.

V Trondheimu naj bi se ekipi po poškodbi spet priključil Robi Kranjec. "Danes je opravil pet skokov v Planici. V načrtu imajo še enega v torek zjutraj. Potem se slišimo. Pričakujemo, da bi se nam priključil v Trondheimu," je sklenil Frank.

V svetovnem pokalu vodi Poljak Kamil Stoch. Boj za veliki kristalni globus bo še izjemno zanimiv. Do konca je le še pet tekem, Stoch ima na prvem mestu 1.131 točk, Peter Prevc je drugi (1.078).

V Kuopiu se bo nadaljeval boj za rumeno majico