Eddie Edwards bo znova v središču pozornosti. Foto: Reuters
Eddie Edwards bo znova v središču pozornosti. Foto: Reuters
Edwards se vrača na skakalnice

Potem ko je na olimpijskih igrah 1988 v Calgaryju v smučarskih skokih osvojil zadnje mesto, bo 50-letni Edwards zdaj 1. januarja v Nemčiji znova v zraku. Na olimpijskih igrah pred 25 leti je s skokoma 70 in 90 metrov gladko osvojil zadnje mesto, a ob tem nepričakovano požel veliko medijske pozornosti. Oče dveh otrok zdaj načrtuje, da bo od prihodnjega tedna v Nemčiji že treniral.

"Še vedno sem v precej dobri formi in skočiti želim, preden bo prepozno s psihičnega vidika. To bo zame zadnja priložnost in zanima me, ali mi bo uspelo. V meni je bil vedno tisti tekmovalni duh, se pa zavedam tveganja, ki ga s seboj prinesejo smučarski skoki. Sem živčen, a hkrati tudi komaj čakam," je za časnik Glucester Echo dejal Edwards.

Očala z debelimi stekli preteklost
Edwards se je po Calgaryju posvetil študiju prava, delal je kot motivacijski govorec, osvojil tekmo zvezdnikov britanske televizije v skokih v vodo in leta 2010 nosil tudi olimpijsko baklo pred igrami v Vancouvru. Ne bo pa več skakal z očali z debelimi stekli, ki so bila njegov zaščitni znak, saj so mu operirali oči in zdaj bolje vidi.

Fizično je bolje pripravljen
"Ta skok v Nemčiji mi daje priložnost, da poletim 125 metrov daleč, prvič v zadnjih 18 letih. Ker sem prestal operacijo oči, zdaj vidim, kam skačem, zato bi lahko imel na zaletišču težave in se morda po njem tudi ne bom spustil," je za BBC dejal Edwards.

"Zelo se veselim priložnosti, saj sem precej bolje pripravljen kot pred dvajsetimi leti," je še dodal "The Eagle".

Edwards se vrača na skakalnice