Lindsey Vonn je ena najbolj fotogeničnih zimskih športnic. Po ločitvi od Thomasa Vonna je marca 2013 začela hoditi s slavnim golfistom Tigerjem Woodsom. Foto: EPA
Lindsey Vonn je ena najbolj fotogeničnih zimskih športnic. Po ločitvi od Thomasa Vonna je marca 2013 začela hoditi s slavnim golfistom Tigerjem Woodsom. Foto: EPA
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn se je vdala poškodbam in se odpovedala olimpijskemu nastopu v Sočiju. Foto: Reuters

"Vsa potrta objavljam, da ne bom mogla tekmovati v Sočiju. Naredila sem vse, kar je bilo mogoče, da bi bila pridobila dovolj moči, s čimer bi premagala poškodbo kolenskih vezi. Spoznala sem, da je moje koleno preprosto preveč nestabilno, da bi lahko tekmovala na tej ravni," je na Facebooku zapisala Lindsey Vonn in ob koncu sporočila dodala še: "Najlepša hvala za vso ljubezen in podporo. Navijala bom za vse olimpijce, še zlasti za reprezentanco ZDA!"

Usodna zadnja decembrska poškodba
29-letna Američanka bi morala v Rusiji braniti smukaško olimpijsko zlato. V Vancouvru je osvojila še bron v superveleslalomu. Na igrah se je izstrelila med športne zvezde in postala obraz zimskega športa v ZDA.

"Po incidentu v Val d'Iseru je slikanje razkrilo raztrganine križnih vezi, kar je ob predhodno poškodovanih kolenskih vezeh onemogočilo, da bi se njeno koleno v mesecu dni utrdilo in pripravilo na varno smučanje," so še zapisali v taboru Vonnove.

Poškodbe: Schladming, trening in Val d'Isere
Štirikratna zmagovalka svetovnega pokala si je desno koleno hudo poškodovala na lanskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko je padla na superveleslalomu. Vse od takrat se je poskušala vrniti, a si je med treningom sredi novembra vnovič poškodovala še nezaceljeno koleno. Ob novi vrnitvi v smučarsko karavano je sledil zahteven smuk v Val d'Iseru, kjer na valovitem terenu koleno ni zdržalo naporov. Vonnova je odstopila in se vrnila domov na vnovično zdravljenje, ki pa ni prineslo čudeža in nastopa v Sočiju.

Napovedala vrnitev za SP v Vailu
Namesto olimpijskih iger tako zdaj Vonnovo čaka nova operacija kolena. A prva ameriška zimska zvezdnica se še ne predaja. Napoveduje popolno rehabilitacijo in vrnitev na začetku prihodnje zime, v kateri bo vrhunec svetovno prvenstvo v njenem Vailu, kjer tudi živi in tekmuje kot članica tamkajšnjega smučarskega kluba.