Rok Marguč ima že tri medalje s svetovnih prvenstev, zdaj pa ima v glavi le en cilj: olimpijska medalja. Foto: Reuters
Rok Marguč ima že tri medalje s svetovnih prvenstev, zdaj pa ima v glavi le en cilj: olimpijska medalja. Foto: Reuters

26-letni Celjan si je letos v Stonehamu priboril naslov svetovnega prvaka v paralelnem slalomu in bo eden izmed slovenskih adutov za medaljo na olimpijskih igrah v Sočiju. Priprave na največjo tekmo prihodnje sezone so se že začele. Marguč načina svojega treninga ne bo spreminjal, bo pa povečal količino treninga.

Le občasno na tekme svetovnega pokala
"Samega koncepta priprav ne nameravam spreminjati. Definitivno pa se bo povečala količina treninga, vsaj za 20 odstotkov. Dejstvo je, da bodo vsi delali in trenirali več, v Sočiju bo zmagal najboljši. Svetovni pokal zame ne bo tako pomemben. Odpeljal bom bržkone le nekaj tekem, ki mi bodo pokazale, kako sem pripravljen. V mojih očeh so olimpijske igre najpomembnejše tekmovanje in uspeh na njih je tisti dejavnik, ki ti lahko korenito spremeni kariero," je pomembnost dogodka prihodnje leto v Sočiju opisal Marguč.

Lepi spomini na Vancouver
Pretekla sezona je bila zelo uspešna, vseeno pa je z napovedmi previden. "Če nam uspe le malenkost tega, kar nam je letos, bo to velik uspeh. Minula sezona je bil dober pokazatelj pripravljenosti za prihodnje," je povedal Marguč in dodal: "Olimpijske igre so na sporedu le enkrat na štiri leta, to je enkraten dogodek. Še imam v spominu igre v Vancouvru, tudi tokrat se počutim kot del velike ekipe, ki bo potovala na olimpijske igre. Zdaj so te že nekako v glavi, vse misli so usmerjene v Soči."