Roku Marguču je žal, da se je sezona že končala. Foto: BoBo
Roku Marguču je žal, da se je sezona že končala. Foto: BoBo
Marguč na zadnji tekmi sezone tretji

Marguč je v malem finalu premagal Italijana Christopha Micka in na zmagovalni oder stopil sedmič v karieri. Zmagal je Italijan Edwin Coratti, ki je Marguča izločil v polfinalu. V velikem finalu je bil boljši od rojaka Rolanda Fischnallerja.

Marguč je v skupnem seštevku paralelnih disciplin zasedel peto mesto. Zmagal je Bolgar Radoslav Jankov pred Fischnallerjem in Andrejem Soboljevom.

Marguč, ki je v četrtfinalu ugnal Jankova, je bil v Winterbergu edini slovenski finalist, brez izločilnih bojev sta ostala Jure Hafner s 33. in Tim Mastnak s 36. mestom v kvalifikacijah.

"Stopnjevanja uvrstitev na stopničke nisem dokončal. Po tretjem in drugem mestu zmage ni bilo. Ampak vseeno sem tudi s tretjim mestom zelo zadovoljen, če ne drugega, naslednje leto na svetovnem prvenstvu ne morem izenačiti števila kolajn s številom stopničk v svetovnem pokalu. Bil sem zelo samozavesten, kvalifikacije so se mi posrečile, tako da sem lahko v vseh dvobojih izbiral progo, a v polfinalu sem na žalost naletel na izredno razpoloženega tekmeca. Že na začetku mi je pobegnil, nato sem ga ujel, a v spodnjem delu sem storil napako in finale je splaval po vodi," je dejal Marguč in v šali dodal, da so Nemci tako jezni na Petra Prevca, da so na progo dodali skakalnico, kar je na tekmah redkost: "Sem jim pa tudi jaz nekajkrat dokazal, kako se skoči v telemark, mislim, da sem na skakalnici pridobival."

Marguč na zadnji tekmi sezone tretji