Še vedno ni znano, ali bo Andrea Massi tudi v naslednji sezoni ostal v ekipi Tine Maze. Foto: BoBo
Še vedno ni znano, ali bo Andrea Massi tudi v naslednji sezoni ostal v ekipi Tine Maze. Foto: BoBo

Goričana Andreo Massija poznamo kot stratega neverjetnih uspehov Tine Maze. Nekateri ga imajo za jeklenega in arogantnega. Tisti, ki ga dobro poznajo, se ob tem le nasmehnejo in povedo, da je iskren prijatelj, ki je trdno zavezan moralnim načelom in jim ostaja zvest zasebno in javno.

V nočnem programu Radia Slovenija se je Nataša Uršič z njim pogovarjala o tem, kako je bilo odraščati ob meji, o otroštvu in mladosti, ki ju je zaznamovala izguba obeh staršev, o načrtih za prihodnost in seveda o sodelovanju s Tino Maze.

"Kljub temu, da smo imeli nekaj težav v družini, je bilo odraščanje normalno. S tem da sem bil izjema, ker sem bil edini otrok takrat - zdaj je to bolj moderno -, ki je obiskoval slovenske šole. Takrat so bili drugi časi. Mogoče ljudje ne vedo, ampak ali si bil eno ali si bil drugo, jaz nisem bil ne eno ne drugo. Še zdaj vidim, da mi hočejo pripisati neko pripadnost. Jaz tega ne čutim in hvala bogu - verjetno tudi zato, ker sem imel starše z zelo odprto glavo - nisem imel teh kompleksov."

Massi prihaja iz trgovske družine. Na vprašanje, ali so imeli njegovi starši morda trgovino na Raštelu (ta predel Gorice pozna precej Slovencev), odgovarja: "Ne, mi smo bili ... da, tam blizu. Nobena skrivnost ni. Moja mama je bila Rusconi in oni so bili trgovci v ulici Oberdan, tam, tik pred Raštelom. Naprej je bil Massi, tudi trgovina z oblačili. Te cunje pa me nikoli niso preveč privlačile in sem izbral drugo pot."

Celoten pogovor z Andreo Massijem ste lahko slišali v nočnem programu Radia Slovenija. Najdete ga TUKAJ.