Andrea Massi je bil zadovoljen z delom smučarjev. Foto: BoBo
Andrea Massi je bil zadovoljen z delom smučarjev. Foto: BoBo
Massi: Fantje si zaslužijo pohvale

Po osmih letih je imel znova pod svojim okriljem več tekmovalcev, z opravljenim pa je zadovoljen. "Vse, kar sem slišal govoriti o njih, ni držalo. Zaslužijo si pohvale. Mogoče so se me bali, a ne vem, zakaj. Pri meni so delali od A do Ž," je za TV Slovenija (glej prispevek desno!) povedal Massi.

Sproščeno vzdušje
Tudi smučarji so navdušeno sprejeli novost. "Ko sam treniraš, razmišljaš sam o sebi ter imaš v glavi wengne, bormie in takšne stvari. Tu se pogovarjamo in nastane sproščeno vzdušje," je dejal Rok Perko.

"Na začetku sem pričakoval, da mogoče ne boš smel spregovoriti med treningom, a je bilo zelo super," je dodal Žan Kranjec.

Klineta iz dneva v dan centimeter manj
Pred nekaj dnevi je v javnost prišla informacija, da si je moral lani najboljši slovenski smučar Klemen Kosi postriči lase. "Kosi se je prvi dan spotaknil in si skoraj zvil gleženj, se pravi, da njegova pričeska ni bila funkcionalno urejena," je pojasnil Massi.

In kaj je videl pri Boštjanu Klinetu? "Maščobo, kako se topi. Vsak teden oziroma tri dni mi reče, da me je centimeter manj," je v smehu dejal mladinski svetovni prvak v smuku in superveleslalomu iz leta 2011.

Massijevo vlogo bosta zdaj za nekaj tednov prevzela dva nova kondicijska trenerja, ki sta bila prav tako ves čas priprav pod njegovim vodstvom.
S smučarji bo odšel tudi na priprave na snegu
Smučarji so med vadbo uporabljali več objektov v Gorici in Novi Gorici, trenirali so tudi na morski obali v Gradežu in okoliških vrhovih. S smučarji je občasno trenirala tudi Tina Maze ali jim demonstrirala določene vaje, kar je bila po Perkovih besedah dobra izkušnja.

Massi je napovedal, da bo s smučarji odšel tudi na priprave na snegu, saj je opazil pomanjkljivosti tudi pri tehničnem znanju. Prav tako bo poskušal izrabiti zveze za priprave smučarjev na snegu, vendar bo za to potreben denar.

Massi: Fantje si zaslužijo pohvale