Tina Maze je v letošnji sezoni dobila štiri od petih veleslalomov. Foto: Reuters
Tina Maze je v letošnji sezoni dobila štiri od petih veleslalomov. Foto: Reuters
Viktoria Rebensburg
Mazejevo je v letošnji sezoni v veleslalomu premagala le Viktoria Rebensburg na zadnjem veleslalomu, ki je bil v Areju. Foto: Reuters

To bi ji uspelo z novo zmago, šesto v tej sezoni, od tega peto veleslalomsko. 29-letnica, ki letos ruši rekorde, pravi, da teren ni preveč zahteven. Upa, da bo podlaga po obdobju toplega vremena zdržala. Med prazniki se je spočila: "Krajši premor smo dobro načrtovali, naredili nekaj atletskega treninga in dva dni trenirali na snegu."

Trening v Reiteralmu na mehki in trdi podlagi
Kakršna koli bo podlaga, jasno je, da je Tina Maze bolje kot tekmice pripravljena na vse. Njen trener Andrea Massi poudarja, da ima široko paleto znanja. Tudi trening v zadnjih dveh dneh je bil prava priprava na sobotni veleslalom: "Dva dni smo trenirali v Reiteralmu. En dan je deževalo, en dan je bila trda podlaga. Iz enega ekstrema v drug," je povedal Massi, ki se bolj boji za ogrevalno progo.

Tekma na betonu, ogrevanju v celem snegu
"Bolj me zanima ogrevalna proga. Sem zelo kritičen. Tudi FIS-u sem povedal, da tako ne gre. Proga za ogrevanje je bila v Courchevelu katastrofalna. Tekma je bila na betonu, na čistem ledu, smučarke pa so se ogrevale na celcu. Dobro, ni bil ravno cel sneg, ampak bilo je tako mehko. Gre za popolno ignoranco tega športa."

Sonce, mivka ...
Massi je povedal tudi, kako je njegova varovanka preživela proste dni: "Spočila se je, dva dni je bila na morju. Niso bili ravno havajski otoki, ampak pomembna je sprememba okolja. Imava protokol treninga na mivki, ki pride prav v tem obdobju. Dobro dene tudi sonce, saj je bila prej mesece v sivini."


Štartna lista veleslaloma:
1 V. REBENSBURG NEM 2 T. WORLEY FRA 3 T. MAZE SLO 4 A. FENNINGER AVT 5 E. GÖRGL AVT 6 K. ZETTEL AVT 7 I. CURTONI ITA 8 J. MANCUSO ZDA 9 J. LINDELL-VIKARBY ŠVE 10 M. HÖFL-RIESCH NEM 11 T. POUTIAINEN FIN 12 T. BARIOZ FRA 13 L. GUT ŠVI 14 D. GISIN ŠVI 15 S. KÖHLE AVT 21 A. DREV SLO
41 T. ROBNIK SLO

Prva vožnja bo ob 10.30, druga ob 13.30. Prenos na TV Slovenija 2.