Veleslalom v Söldnu je med najtežjimi, dodatna težava je visoka nadmorska višina, zato brez odlične telesne priprave ne moreš računati na dober rezultat. Zdi se, da so bile tudi zaradi tega dejavnika slovenske smučarke neprepričljive. Foto: Reuters
Veleslalom v Söldnu je med najtežjimi, dodatna težava je visoka nadmorska višina, zato brez odlične telesne priprave ne moreš računati na dober rezultat. Zdi se, da so bile tudi zaradi tega dejavnika slovenske smučarke neprepričljive. Foto: Reuters
Lov za Marcelom Hirscherjem se začenja
Za uvod 4 slovenske veleslalomske točke

"Seveda nisem zadovoljen. Cilj je bil ena tekmovalka med 15 in še ena do 25. Pričakovali smo več, zlasti od Ane Drev. Kljub bolezni bi lahko naredila več. A po drugi strani moram biti realen. Pozno smo začeli priprave (dekleta zaradi pomanjkanja denarja avgusta niso šle na južno poloblo, op. a.). To je resen šport in ne moreš v 25 ali 30 dneh dobiti neke forme," je povedal trener ženske reprezentance Denis Šteharnik, potem ko je na prvem veleslalomu nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju točke (za 27. mesto) osvojila le Katarina Lavtar, ki pa v drugi vožnji ni dobro izkoristila štartne številke dve.

"Do polovice proge sem smučala bolje kot v prvi vožnji, potem sem bila zunaj linije in sem porabila precej energije, po ravnini pa nisem imela velike hitrosti. V tako težkih razmerah nisem vajena smučati, saj ni bilo toliko treninga. Sem optimistična, ker bomo v Skandinaviji dobili dobre terene," je za Val 202 po šestih točkah kariere povedala 27-letna Lavtarjeva. Njen nastop je videl tudi Andrea Massi: "Je fejst punca, ampak je bila preveč prestrašena. Zmore več. Zdi se mi, da ji primanjkuje fizične moči. To je pač zelo težka tekma."

Ledenik, zahtevna strmina in predvsem nadmorska višina seveda zahtevajo izjemno pripravljenost. Massi je mojster telesne priprave, Tina Maze je tekmovala v vseh disciplinah in bila sijajno pripravljena na vse napore. V letošnjem pripravljalnem obdobju je Massi v vlogi svetovalca pomagal moški reprezentanci, ženski ne.

Ana Drev je bila dan pred tekmo videti izjemno optimistična in je imela dobre občutke. Štartala je s številko 19, odstopila pa po drugem vmesnem času, ki ni kazal, da bi se lahko zavihtela visoko: "Proga je bila zelo ledena. Do odstopa nisem imela dobrega občutka, pod vratci sem morala popravljati zavoje. Zmanjkovalo mi je prostora in naenkrat ni šlo več."

Massi je komentiral tudi nastope preostalih Slovenk in bil kritičen zlasti do Ane Drev. "Nisem zadovoljen. Ne spuščam se v tehnične podrobnosti, ampak pristop mi ni všeč. Te punce so že bolje smučale. Pristop je povsem napačen. Predvsem bi Ani Drev svetoval, naj se več fokusira na pripravo na tekmo in manj na druge stvari."

Morda je Massija zmotil tudi intervju Drevove za MMC pred enim mesecem ...

Štartna lista za moški veleslalom:  
 1  M. HIRSCHER        AVT          
 2  F. DOPFER          NEM          
 3  T. LIGETY          ZDA          
 4  A. PINTURAULT      FRA          
 5  T. FANARA          FRA          
 6  F. NEUREUTHER      NEM          
 7  V. MUFFAT JEANDET  FRA          
 8  R. NANI            ITA          
 9  F. EISATH          ITA          
10  T. JITLOFF         ZDA          
11  M. SANDELL         FIN          
12  L. K. HAUGEN       NOR          
13  G. CAVIEZEL        ŠVI          
14  H. KRISTOFFERSEN   NOR          
15  P. SCHÖRGHOFER     AVT          
...                                 
47  Ž. KRANJEC         SLO          
64  K. KOSI            SLO          
                                    
Prva vožnja ob 9.30, druga ob 12.45.
                                    
Lov za Marcelom Hirscherjem se začenja
Za uvod 4 slovenske veleslalomske točke