Tina Maze je na veleslalomu smučala brez napak, slalomsko tekmo v Aspnu pa bo začela s številko 1. Foto: EPA
Tina Maze je na veleslalomu smučala brez napak, slalomsko tekmo v Aspnu pa bo začela s številko 1. Foto: EPA
Mazejeva šampionsko v Aspnu

V svetovnem pokalu po treh tekmah 29-letna slovenska šampionka vodi z 250 točkami. Najbližja zasledovalka Kathrin Zettel jih je zbrala 160. Po drugi veleslalomski zmagi v tej sezoni je Mazejeva v pogovoru z Igorjem Tomincem za Val 202 povedala: "Občutki so krasni. Smučam dobro tako kot tudi na treningu. Sem zelo vesela, da lahko to prenesem na tekmo. Sem mirna, saj imam dobro ekipo. Tako je veliko lažje tekmovati. Sem bolj zbrana in verjamem v to, kar imamo, ter v to, kar delamo. To je res lep dosežek in hvala celotni ekipi."

Prenos prve vožnja slaloma si boste od 18.10 naprej lahko ogledali na MMC TV, drugo vožnjo, ki je na sporedu ob 21.00, pa na TVS 2 in na MMC-ju.

"Treningi so bili dobri že od Söldna naprej. Ko sem prišla v stik z drugimi dekleti, sem dobila informacije in sem bila kar presenečena nad svojim smučanjem. Očitno mi te "dile" tako ustrezajo, da lahko pokažem vse svoje znanje na njih in smučam res vrhunsko," je dodala Tina in povedala, da jo konkurentke že sprašujejo, kje je skrivnost njenega uspeha: "Že v prvem teku je bila razlika ogromna, z izjemo Anne Fenninger, ki je prišla zelo blizu. Me sprašujejo, kaj delam, moj odgovor pa je, da le smučam. Nič drugega, nič več in nič manj. Kot sem že rekla, materiali mi zelo ustrezajo. Jasno pa je, da je bilo treba napasti tudi v drugo. Tudi v finalu sem tvegala. Nisem želela ničesar prepustiti naključju."
Skrivnosti uspeha ni
Z novo vrhunsko predstavo Mazejeve je bil zadovoljen tudi vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi: "Mislim, da vam je lahko že nekaj let prijetno, saj je bila lani druga na svetu, predlani pa je bila svetovna prvakinja. Zagotovo je naredila še korak naprej. Je premagala določene strahove, ki jih je imela. Morda preveč spoštovanja, če želimo razpravljati. Naredila je dve dobri vožnji. Tina v finalu sploh ni vedela, da je Fenningerjeva odstopila. Je zelo napadalno smučala. Čeprav se morda sliši malo čudno, je imela v drugem teku še nekaj rezerv, prvi pa je bil res zelo dober."

Massi je za Val 202 Tino označil kar za čudežnega otroka smučanja: "Velikih skrivnosti ni. Naj kar iščejo in izgubljajo energijo s tem. Tina je bila že od nekdaj ''wunderkind''. Ta material ji res ustreza. Je kombinacija supertehnike, moči in preciznosti. Tina ima vse te elemente v nogah. Je močna v glavi ter je močna fizično in tudi tehnično. Skrivnosti ni. Ekipa funkcionira zelo dobro. Vse pohvale Magoniju, ki nadoknadi vse pomanjkljivosti, ki jih imam jaz v izkušnjah, saj pet let delam to, kar zdaj delam. V smučanju sem bil prvotno kondicijski trener. V naši ekipi ni nikogar, ki bi imel kakšen kompleks. Vsak nadoknadi pomanjkljivosti drugega. Kdaj znam jaz stvari bolje obrniti kot Magoni, kdaj pa on recimo bolje interpretira progo, tako da se dopolnjujeva. Velik korak naprej pa je naredil serviser Vianello. Ta triumvirat je dober, kar čuti tudi Tina. Predvsem pa je treba poudariti, da je Tina vrhunska tekmovalka, kar sem jaz trdil že pred petimi leti, ko jo je kakšen strokovnjak želel že odpisati."

Slalom v Aspnu bo torej odprla Mazejeva. Nastopili bosta še dve Slovenki. Maruša Ferk ima številko 35, Ana Drev pa 56.

Štartna lista
 1  T. MAZE            SLO    
 2  M. KIRCHGASSER     AVT    
 3  K. ZETTEL          AVT    
 4  T. POUTIAINEN      FIN    
 5  M. SCHILD          AVT    
 6  V. VELEZ ZUZULOVA  SVK    
 7  M. HÖFL RIESCH     NEM    
 8  M. PIETILAE-HOLM.  FIN    
 9  C. GEIGERN         NEM    
10  M. M. GAGNON       KAN    
11  L. DUERR           NEM    
12  N. NOENS           FRA    
13  M. SHIFFRIN        ZDA    
14  E. MIELZYNSKI      KAN    
15  F. HANSDOTTER      ŠVE    
35  M. FERK            SLO    
56  A. DREV            SLO    


Mazejeva šampionsko v Aspnu